CAS-LZT Zeedag 2

Donderdag 29 november 2018

We worden wakker op een rustige zee. Er is wel wat deining van de golven van de Atlantische Oceaan. Verder ziet het er buiten uit alsof het een fraaie dag gaat worden. We zijn op weg naar Lanzarote, waar we morgenochtend aan zullen komen. Opeens denken we een walvis te zien verderop. Met de verrekijker erbij blijkt het echter een klein vissersbootje te zijn, met twee man erin. Even later zien we er nog een aantal varen.

Na het ontbijt gaan we onze ochtendwandeling doen. Dek 11 is weer beschikbaar, zodat we met 20 grote rondes onze 5 km hebben afgelegd. Steeds meer mensen zoeken de zon op aan dek en nemen de ligbedden in beslag. Het is vandaag weer een stukje warmer dan gisteren, dus de korte broek kan uit de kast.

Voor de lunch gaan we naar het buffet op dek 9. En aansluitend willen we de spa bezoeken. We lopen daarheen via de andere gang op “ons” dek 7, in de hoop butler Joreisan tegen te komen. En jawel, toevallig is hij daar net nog bezig voor de suitegasten in zijn wijk. Kunnen we mooi even kort bijpraten. In de spa genieten we van een paar rondjes sauna, stoombad en bubbelbad. Toevallig komen we er de Italiaanse pianist en zijn vrouw tegen. Klein wereldje, zo’n cruiseschip.

Als we uitgebadderd zijn, nemen we nog een colaatje bij barvrouw Susan in de Grand Bar. Daar is net een quiz gaande onder leiding van een Nederlands meisje uit het animatie team. Je vraagt je af hoe iemand het volhoudt om maandenlang alles zo snel in zes talen achter elkaar uit te spreken. Ook treffen we nog hostess Christina, die we op onze vorige cruise hebben leren kennen. Zij is in augustus aan boord gekomen van de Fascinosa en is – net als wij – nog nooit in Brazilië geweest. Wie weet gaat zij weer mee op één van de excursies die we daar hebben geboekt.

Dan gaan we op ons balkon even lekker een e-boekje lezen op onze tablets. Dit is de eerste reis waarop geen van ons beiden meer een papieren boek heeft meegenomen. Ook Jeroen bevalt het lezen op de tablet erg goed. We eten nog een appeltje en genieten van de middagzon, die op één van de hoeken van ons balkon valt.

Ondertussen krijgen we wel trek en is het gelukkig alweer tijd voor het diner. Vanavond is ook de VIP cocktail party van de Costa Club om 20:30 uur, maar daar staat ons hoofd niet zo naar. We zien wel of we op tijd klaar zijn met eten om daar nog heen te kunnen gaan. We kennen dat ritueel ondertussen wel.

Het diner was weer zeer geslaagd en we wilden nog een foto maken van ons dessert, de cheesecake, maar waren te laat.

Na het eten gaan we even wat rondlopen voor wat foto’s en belanden daarbij in de Arcade waar we een spel tegen komen dat we ook op kermissen spelen. Dus rollen maar even met de ballen.

Daarna tijd voor afronden van het verslag en naar de bar. Niet te lang want we moeten op tijd opstaan voor onze excursie. We hebben overigens wel een uur extra want vannacht gaat de klok een uur terug.

One thought on “CAS-LZT Zeedag 2

  1. Ineke schreef:

    Lanzarote is zeer de moeite waard. Een echt vulkanisch eiland. Wij zijn er 2 jaar gekeden een week geweest rond de kerst. Heerlijk☀️

Comments are closed.