Onderweg naar Rio de Janeiro

Zondag 9 december 2018

Gisteravond was het Galadiner. Dus in pak naar het restaurant. Tot nu toe waren er nog geen optredens of iets dergelijks tijdens het diner geweest. Blijkbaar hebben ze dat afgeschaft. Echter gisteren was er wel, wat wij dan even de afscheidsceremonie noemen.

Tegen het einde van het diner wordt de muziek ingezet,zwaait de hele eetzaal met de servetten en vervolgens worden diverse medewerkers in het zonnetje gezet, zoals de obers en de koks. Ook de kapitein is aanwezig om een toost uit te brengen. Voor een deel van de gasten zal morgen in Rio de Janeiro de cruise eindigen. Wij gaan daarna nog door naar Buenos Aires.

Als we vandaag wakker worden, merken we dat de zee wat onrustig is. Zoals gisteren al aangegeven, omdat Rio wel aan zomertijd doet,moesten we de klok vannacht al een uur vooruit zetten. Dus is de ochtend al wat verder gevorderd dan anders. Op naar het ontbijt.

In de gang komen we onze cabin steward Ruby tegen en we spreken haar uitgebreid. Omdat ze na morgen waarschijnlijk andere kamers gaat doen, bedanken we haar vast voor de goede zorgen. Ze zegt dat we vandaag wellicht niet op het balkon zullen gaan omdat het slecht weer is, maar Co zegt dat na het ontbijt de zon doorkomt.

Na het ontbijt gaan we op het dek kijken of het te doen is om onze rondjes te lopen. De zon komt inderdaad door, maar dat duurt maar even.Ondanks de schommelingen, flinke wind en wat spray van zee gaan we lopen en omdat het rustig is op het dek, lopen we de grote rondjes op dek 11. Wederom 20 stuks in net iets meer dan een uur.

Gedurende deze rondjes zien we een walvis. We zetten de stopwatch even stil om even over zee te turen, maar na het verdwijnen van de staart laat de walvis zich niet meer zien. Dus start de stopwatch maar weer en lopen maar.

Als we klaar zijn, dalen we weer af naar dek 9 om wat te drinken. Ondanks dat het overwegend bewolkt is, is de temperatuur met 26 graden best aangenaam. De horizon gaat wel aardig op en neer voor onze ogen.

Terug in de hut treffen we een komische opstelling van een handdoek figuur (beertje) aan met onze knuffels. Erg leuk gedaan van Ruby.

De schommelingen zijn in de middag ook goed merkbaar in de Spa. Het thalassobad (soort whirlpool) is een golfslagbad geworden en gaat af en toe flink tekeer. Het is vandaag rustig in de spa. Vreemd genoeg zijn er geen handdoeken als we aankomen. Bij de Gym kunnen we een paar kleine handdoekjespakken en daarmee beginnen we dan maar aan een rondje in het Laconium (soort droge sauna).

Als we uit het Laconium komen, treffen we een medewerker meteen flinke kar met schone handdoeken. We krijgen elk een handdoek en vanaf nu kunnen we normaal genieten van de faciliteiten. Als we daar genoeg van hebben,verbaast het ons dat nog steeds nergens handdoeken te vinden zijn, dus waar die hele lading nou heen gegaan is, is een raadsel.

Volgens het bekende ritme gaan we nu op ons balkon zitten om te lezen. Straks diner met kledingadvies “wit”.

Morgen lange excursie in Rio de Janeiro. Ons verslag komt misschien de dag daarna omdat we dan weer een zeedag hebben en wat meer tijd om foto’s te selecteren.