Fort Lauderdale dag 2

Woensdag 20 februari 2019

We hebben gisteravond een gezellige avond gehad met Joe en Ray. Eerst zijn we uit eten geweest bij een Cubaans restaurant en daarna zijn we verderop nog een drankje gaan drinken in een bar. Gezellig om weer even met elkaar te kunnen bijpraten. Wie weet treffen we elkaar een volgende keer in Amsterdam.

Overigens gebeurde het bij het afrekenen in het restaurant opnieuw dat de rekening zonder fooi van de creditcard werd afgeschreven. Volgens Joe en Ray gebeurt dit vaker en komt dan een paar dagen later alsnog de afschrijving van de fooi. Inderdaad zien we in de ING app dat het bedrag van Duffy’s van maandagavond inmiddels is aangepast. Gelukkig maar, want de serveerster daar was erg aardig en deed goed haar best.

Vanmorgen worden we weer redelijk op tijd wakker, iets van 6:45 uur. Na het opstarten gaan we ontbijten, waar we dit keer mini hamburgertjes op het buffet aantreffen. Lekker! We regelen bij de receptie alvast een transfer naar de haven morgen, dan hoeven we daar verder niet meer naar om te kijken.

Vandaag willen we het Hugh Taylor Birch State Park bezoeken, een natuurpark met een mangrove bos, vlak achter het strand. We twijfelen even of we een taxi daar naar toe zullen nemen, maar gaan uiteindelijk toch maar lopen en zien dan wel hoe ver we komen. Het is weer een prachtige dag hier. Vanmorgen vroeg nog zwaar bewolkt, maar inmiddels is de zon terug en de warmte is nooit weggeweest. Wel een stevige wind, wat te zien is aan de hoge golven.

Als we bij het strand zijn aangekomen, duiken we een winkel in waar we ons eerste souvenir van deze vakantie scoren: een pluchen kreeftje. Erg schattig! Even verderop komen we weer bij bar Lona aan, waar we ook vandaag weer pauzeren met een colaatje. Dit keer zit er echter weinig smaak aan de automaten-cola, maar omdat we dorst hebben nemen we toch gewoon een refill. Kennelijk heeft de serveerster ook al door dat de cola niet optimaal is, want bij het afrekenen hoeven we niets te betalen. Nou ja, dat is dan ook weer niet nodig, dus laten we in ieder geval een fooi achter op de bar.

Na ongeveer twee uur lopen zijn we bij het park aangekomen. De toegang is $ 2 per persoon. We krijgen een plattegrondje met de routes door het park. Er loopt een asfaltweg in een grote ronde doorheen, maar er zijn ook wandelpaden, die meer door het bos gaan. We kunnen hier verschillende dieren tegenkomen, onder andere (land)schildpadden. Goed opletten dus!

De wandelpaden gaan door het mangrove bos met die typische planten en bomen. We speuren naar de schildpadden, maar kunnen die niet ontdekken. Wel veel hagedisjes, een mooie vlinder en ook een leguaan. In de natte gedeelten zie we een hoop gaatjes in de modder, waar kleine krabbetjes in zitten. Dat is nog moeilijk fotograferen, want zodra je beweegt, schieten ze de grond weer in.

Als we het park rond gewandeld zijn, gaan we naar het restaurant om even bij te komen met een lunch. De burger en de cola smaken prima. Hier op terras heb je weer uitzicht op het strand en de zee. Dat geeft altijd een heerlijk vakantie gevoel.

Na de lunch lopen we nog het laatste wandelpaadje af en komen dan een park ranger tegen. We raken aan de praat en zeggen haar dat we jammer genoeg geen schildpadden zijn tegengekomen. Daar is ze verbaasd over, want er zouden er plenty moeten zijn. Het is nu paar-tijd en dan zitten ze meestal aan de ingang van hun burchten. Nou ja, we moeten nog een klein stukje lopen naar de uitgang van het park, dus nog even goed de ogen open sperren. En ja hoor, daar zien we dan eindelijk een exemplaar in het zand zitten. Missie geslaagd!

Dan is het wel tijd om terug te keren naar het hotel. Opnieuw twijfelen we weer over het bellen van een taxi, maar gaan toch eerst een stukje lopen. En tja, op een gegeven moment ben je dan het punt gepasseerd dat het bijna de moeite niet meer is om over ander vervoer na te denken. Aan de boulevard doen we nog even een drankje en zetten dan de kiezen op elkaar voor het laatste stuk.

Eenmaal terug bij het hotel zien we dat we er 22 km op hebben zitten. Dan is het ook wel begrijpelijk dat de beentjes een beetje protesteren nu. We zien op internet dat we het hele stuk ook hadden af kunnen leggen met de Sun Trolley, een soort busje wat je gewoon kunt aanhouden als hij langs rijdt. Maar goed, op deze manier kunnen we weer trots zijn op onszelf en hebben een dinertje dik verdiend.

Vanavond gaan we ons voorbereiden op de cruise. Nog even de inschepingsformulieren nalopen en de kofferlabels met ons hut nummer aanbrengen. We hebben hier twee leuke dagen gehad in Fort Lauderdale. Dat is zeker voor herhaling vatbaar. En dan kiezen we morgenavond het ruime sop!

2 thoughts on “Fort Lauderdale dag 2

  1. Mariska schreef:

    leuk om zo weer deelgenoot te zijn van jullie belevenissen Fijne vakantie verder

  2. Henk schreef:

    Lekker hoor. Met mooi weer in een natuurgebied is altijd leuk.

Comments are closed.