Weer aan boord van de Deliziosa

Donderdag 21 februari 2019

We zijn weer erg vroeg wakker en als we de gordijnen openen regent het. In alle rust douchen we en kleden we ons aan. Daarna pakken we de koffers in en gaan ontbijten. Geen hamburgertjes dit keer.

Blijkbaar heeft ons hotel veel gasten die een cruise gaan doen

Omdat we straks niet meer ruim gebruik kunnen maken van internet, laten we alle apparaten nog snel even van alles updaten. Dat scheelt straks thuis ook weer.

Ruim voor 11 uur staat het busje voor de deur om ons naar de cruise terminal te brengen. We delen deze met een man en vrouw waarvan we niet kunnen vaststellen wat hun relatie precies is, maar zij gaan beiden op een hele korte cruise met een ander schip. De man lijkt al de nodige moed ingedronken te hebben, hoewel het niet zijn eerste cruise is. Zeker ook niet de laatste blijkt uit het gesprek dat we met hen hebben.

Onze hut

Wij worden als laatste bij de juiste terminal gebracht en we geven onze koffers af om daarna de terminal in te lopen. De koffers worden later gebracht. We zijn niet de eersten, maar het is nog niet zo druk dat we lang moeten wachten voor de security check en het inchecken. Dan de wachtkamer in wat de verwachting is dat de eerste mensen rond 12 uur aan boord kunnen gaan.

Iets voor 12 uur wordt inderdaad opgeroepen dat de gasten met nummer 1 naar de deuren kunnen. We moeten dan eerst nog in de rij staan voor de deuren daadwerkelijk open gaan, hetgeen iets na 12 uur het geval is. En dan gaat het snel. Parcourtje afleggen naar de slurf die ons aan boord brengt maar dan zijn we aan boord.

Door naar onze hut, op de achterhoek van het schip. Onze cabin steward legt nog net de laatste hand aan het schoonmaken, maar we mogen naar binnen. Heerlijk wat een ruimte heeft deze hut. En wat een ruim balkon weer.

De koffers zijn er nog niet, dus droppen we de handbagage af en gaan naar dek 9 voor lunch. Eerst gaan we even langs de verschillende buffetten kijken wat ze bieden en daarna in de rij om ons bordje te vullen. Het voelt weer vertrouwd. Daarna door naar de Spa om te kijken of ze nog een mooie aanbieding hebben voor een massage in combinatie met gebruik van de sauna voor de hele reis. Echter ze hebben niet zo’n mooie aanbieding als op onze vorige cruise en volgens de dame zijn er geen gunstige tijden meer voor een massage. Dus we houden het bij gebruik van de thermen gedurende de gehele reis.

Dan gaan we nog even kijken waar het restaurant is waar we vanavond dineren. Dat is snel gevonden en we maken even een praatje met een van de medewerkers en de maître. Die raden ons aan om vroeg te komen want vanavond is ook de ontruimingsoefening zoals altijd voor vertrek. Tot vanavond!

Terug in de hut openen we de fles Ferrari prosecco die we gekregen hebben. Dan worden de koffers gebracht en gaan we ons installeren. Internet even werkend maken en alvast een deel van het verslag schrijven.

We staan ruim voor 6 uur bij het Club Deliziosa restaurant dat vandaag eerder open is omdat we straks nog de safety drill moeten doen. Dat is om half 9. We hebben een zeer geslaagd diner en onze ober laat merken ons goed van dienst te willen zijn. Zo geeft hij aan dat als we iets niet lekker vinden we dat gewoon kunnen zeggen en als er niet iets van onze gading op het menu staat dat hij wel iets anders kan regelen. Gezellige vent en hij kent zijn gasten.

Na het diner nog even naar de hut om de zwemvesten klaar te leggen want straks gaat het alarm voor de oefening. Dat wordt weer even buiten in verschillende talen aanhoren hoe te handelen bij een noodgeval. Ach, we zijn al blij dat dat tegenwoordig in minder talen gebeurt dan de eerste keer.

Dan is het tijd om de zwemvesten op te bergen en naar de bar te gaan voor onze geliefde BBC, Baleys Banana Colada. En als in Nederland de wekkers beginnen af te tellen, gaan wij lekker slapen.

4 thoughts on “Weer aan boord van de Deliziosa

 1. Sandra schreef:

  Wat een mooie “hut” (kun je dat nog zo noemen? haha) En fijn dat jullie de kneepjes van zo’n cruise al weten!

 2. Ava schreef:

  Jeemig zeg, in die hut van jullie kun je je echt goed bewegen. Dan nog een balkon, aan ruimte geen gebrek. Ik wens jullie een behouden vaart en heel veel plezier bij alle stops die jullie maken. Leuk trouwens dat het personeel aan boord zo goed en vriendelijk is, dat maakt een reis (welke dan ook) altijd nog gezelliger! Geniet volop!

 3. henk schreef:

  Geniet van alle luxe aan boord en behouden vaart.

 4. Rina de Lignie schreef:

  Dat ziet er weer prachtig uit,erg luxe zo te zien,dat wordt genieten. Groetjes Rina en Kees.

Comments are closed.