Jamaica

Maandag 25 februari 2019

We zijn weer ruim voor de wekker wakker. Vandaag op avontuur in Jamaica. Het schip draait achterwaarts naar de aanlegplaats in Falmouth, de geboorteplaats van Usain Bolt.

Stoeltjeslift

Bij het ontbijt is het rustig, evenals in de grand bar waar we moeten verzamelen voor de excursie. Vandaag bestaat de groep waarmee we gaan uit met name jongere mensen.

Als we van boord gaan, lopen we door een gezellig winkelgebied. Aan het einde staat een dame met het bordje waarop ons busnummer staat. Ze is druk aan het bellen want ze mist een gids. Onze groep wordt namelijk over 2 busjes verdeeld. Uiteindelijk vertrekken we toch en pikken de missende gids onderweg op.

Hummingbird

Zij blijkt niet te weten welke excursie we doen, wanneer ze zegt op het laatste moment ingezet te worden. Als ze weet waar we heen gaan, begint ze met een voorstelrondje waarbij iedereen zijn of haar naam noemt, waar vandaan komt en waar van houdt. En dan op z’n Jamaicaans: Me from… me like… Ze leert ons ook nog een paar woordjes in het Patois, het dialect hier.

Lunch met lief gezelschap

Ook wil ze het bananen lied met ons zingen. De groep komt moeizaam wat los. Hele interactieve gids.

Ondertussen rijden we een flink stuk naar onze eerste bestemming. Onderweg zien we dure hotels maar ook kleine armoedige houten huisjes. Er lopen ook geiten los langs de weg. Geitenvlees is bedoeld voor speciale gelegenheden. Geen bruiloft zonder geit hier!

Onze eerste attractie van vandaag is de kabelbaan of stoeltjeslift op Mystic Mountain. Eens kijken of Jeroen zijn hoogtevrees kan beheersen. Ya man! Op Jamaica word je vanzelf relaxed. De stoeltjeslift brent ons in 15 tot 20 minuten naar de volgende attractie. De tijd is afhankelijk van het aantal keren dat de snelheid verlaagd wordt omdat er op een tussenhalte materialen van de zipline ingeladen worden.

Eenmaal boven gaan we in de rij voor de bobslee. Bij deze baan kun je kiezen om alleen of met meerdere sleetjes aan elkaar te gaan, waarbij ze gekoppeld worden. Wij gaan beiden solo en op volle snelheid. Je hebt immers controle over de rem maar die gebruiken we pas aan het einde. Vervolgens gaat de slee weer omhoog naar het beginpunt om daar uit te stappen.

De watervallen eindigen op het strand

Lunchtijd. De simpele lunch bestaat uit het lojale gerecht jerk chicken, desgewenst met hot sauce, koolsalade en rijst. Goed te eten. Dat vinden de twee katjes bij de picknick tafel ook. Dan nog even naar de hummingbirds kijken in de tuin, om vervolgens met de stoeltjeslift weer terug te gaan.

In een paar minuten brengt de bus ons naar Dunn’s River Falls. Daar kun je kiezen om de watervallen te beklimmen of droog te bekijken vanaf diverse uitkijkpunten. Wij kiezen voor het laatste, zodat we ook mooie foto’s kunnen maken. Geen spijt van. Het is hier erg mooi.

Minder gewenst gezelschap

Als de klimmers klaar zijn, staan wij ook weer bij het verzamelpunt. Rest ons nog de rit terug naar het schip. Het is eind van de middag en de kinderen lopen in hun schooluniform langs de weg naar huis. We hebben mooi uitzicht op de groene heuvels van het eiland. Wat een heerlijke dag weer!

Twee nieuwe voor de collectie

3 thoughts on “Jamaica

 1. Anneke schreef:

  Jullie liggen goed op schema met de knuffels mannen

 2. Ava schreef:

  Als ik Jamaica hoor, dan denk ik aan UB40 en Labor of love II: bv Kingston Town.
  Dank voor jullie verslag, als ik straks thuiskom, draai ik die CD!

 3. Henk schreef:

  Relax man. Dit is vakantie met hoofletters.

Comments are closed.