Onderweg naar Belize

Dinsdag 26 februari 2019

Gisteravond aan het diner hadden we het even over het eten aan boord en de verschillende meningen daarover. Amerikanen zijn met name snel ontevreden omdat de Italiaanse keuken nogal verschilt van de Amerikaanse en dan ook met name over de porties. We hebben het er ook over dat de stukken vlees vaak bescheiden in grootte zijn. Maar als het niet genoeg is, kun je nog altijd bij bestellen of nog even langs het buffet gaan. En nu juist vanavond krijgen we een enorm stuk “slow cooked beef”. Heerlijk.

Wij zijn over het algemeen zeer tevreden. We komen niets te kort en het eten smaakt goed. We nemen ook weer het “kaasplankje” en krijgen wel erg grote stukken van de vijf kazen die op het wagentje liggen. Dat is dan weer het voordeel van het Club restaurant.

Kunstwerk in Atriumbar

Na het afronden van ons verslag gaan we naar de bar in het Atrium waar het nog rustig is. Zo kunnen we even met een paar bartenders praten en met enkele andere gasten aan de bar. Het is altijd leuk om weer verschillende mensen uit allerlei landen te ontmoeten. Zo treffen we vanavond behalve Nederlanders en Duitsers ook nog een vrachtwagenchauffeur uit Texas, die nota bene 50 is geworden vandaag en zichzelf heeft getrakteerd op zijn eerste cruisevakantie. Dat moet natuurlijk even worden gevierd aan de bar!

Vannacht hebben we een uur extra want voor Belize gaat de klok een uur terug en dat doen we dus vannacht naar de zeedag toe. Lekker relaxed.

Het is ook daarom dat we vrij vroeg wakker zijn en in alle rust opstarten. We gaan ontbijten in het Club restaurant en tot grote vreugde van Co hebben ze daar vandaag die lekker donuts die we ook kennen van onze laatste cruise, maar die hier niet dagelijks te vinden zijn. Verder voor Jeroen een omelet en voor Co de Eggs Benedict. Daarbij wat Brusselse wafeltjes die met Nutella naar binnen glijden.

Amuse

Dan is het weer tijd voor onze wandeling van een uur op het dek. Het is behoorlijk warm dus het wordt zweten. Weinig schaduw want de zon staat hoog, maar we volbrengen onze missie om daarna een drankje bij het zwembad te gaan halen. Later horen we dat het 27 graden is en dat het water van de zee zelfs nog een graad warmer is. Dus mocht je het nog niet warm genoeg vinden….

Tijd om te gaan lezen. Op ons balkon aan de zijkant is schaduw en dat is nu wel erg lekker. De tijd vliegt en voor we het weten is het tijd voor de lunch. Niets bijzonders te melden en na de lunch gaan we volgens schema naar de Samsara Spa, oftewel de sauna. Tijdens ons tweede rondje zien we de lucht donker worden. De zon verdwijnt even en het is best mogelijk dat het flink gaat regenen. Het lijkt Jeroen wel lekker om in een tropisch bui op het voordek te gaan staan, maar als we daar na de sauna zijn, beperkt de regen zich tot enkele miezerige spettertjes. Het is niet erg dat de zon even weg is want het kan ook teveel worden.

Als we terug komen in de hut treffen we ons cadeautje voor deze cruise aan. Het model van het schip. Hoewel dit de derde keer op dit schip is, hadden we deze nog niet. Wel een andere uitvoering, maar niet die van onze collectie. De eerste twee cruises waren we nog niet zover in de Costa club dat we dit cadeau kregen. Je mag overigens uit een aantal cadeaus kiezen dus als we het wel gehad hadden, hadden we ook voor bijvoorbeeld een rugzak kunnen kiezen. Maar nu is de collectie in zoverre compleet dat we van elk schip waar we op geweest zijn, het model hebben.

Vanavond Gala-diner, dus in pak. Het menu wordt reeds in onze hut bezorgd en ziet er goed uit. In het restaurant kunnen we uit nog een menukaart kiezen, maar daar staan overwegend visgerechten in en daardoor valt deze kaart af. Vanavond is er ook een amuse, een kippenmousse gerechtje. Dan is het tijd voor het afronden van het verslag en het bezoekje aan de bar.