Onderweg naar de Kaaimaneilanden

Zaterdag 23 februari 2019

Het diner van gisteren was weer geslaagd en omdat het nog rustig was in het restaurant, hebben we veel met onze ober kunnen praten. Hij wil ons erg graag van dienst zijn en nadat we klaar zijn, zet hij ons nog een bolletje Mango ijs voor. Hij had geprobeerd Citroenijs te regelen, maar dat was niet gelukt. Hij onthoudt blijkbaar wel goed wat we verteld hadden.

Daarna gingen we naar de bar. Vandaag een stuk rustiger dus ook hier wat meer tijd om te praten met de barkeepers. Eentje blijken we inderdaad wel eerder gezien te hebben en hij herkent ons ook. Hij heet Jan, lekker Nederlands, maar hij komt van de Filippijnen. Hij verwacht ons in november weer te zien op de Luminosa. Daar gaan we dan mee varen en hij verwacht dan ook op dat schip te zitten, omdat barkeepers met een visum voor Amerika tegenwoordig zeldzaam zijn en de Luminosa dan weer naar Miami vaart. Maar daarover meer in november.

We hebben ondertussen ook begrepen dat het regelmatig voorkomt dat een medewerker in Amerika van boord gaat en niet terug komt omdat hij blijkbaar makkelijk werk kan vinden in Amerika en er voor kiest om zo zijn reis erheen te doen.

We proberen vanavond een nieuwe cocktail waar wel heeeel veel alcohol in gaat, de Long Island Iced Tea. Dus als we naar de hut gaan voor de nacht, dan voelen we wel dat we niet in staat zijn achter het stuur te kruipen. Het is ook weer niet veel erger dan dat, hoor.

Miami huis van Jackie Chan

Tegen 8 uur worden we wakker. De zee is kalm en er is veel blauw aan de lucht. We gaan vandaag in het Clubrestaurant ontbijten. Daar hebben ze bepaalde dingen die in het buffetrestaurant niet verkrijgbaar zijn. Andersom komt ook voor. Vandaag dus Eggs Benedict voor Co en een omelet voor Jeroen.

Huis van Ricky Martin

Als we klaar zijn, spreken we een barman die we ook al kennen en die de dranken in het restaurant verzorgt. Hij heeft daarbij helaas geen direct contact met de gasten, wat hij wel jammer vindt. Zijn contract zit er bijna op en hij heeft alle bars van het schip zo’n beetje gehad. Hij vertelt dat hij niet in Amerika van boord kan. Ze houden hem en andere collega’s vaak lang in de wacht bij de douane en krijgen dan zonder enige uitleg een stempel “geweigerd” in hun paspoort. Daar baalt hij enorm van want Miami is met name een fijne plek om even van boord te kunnen gaan om te shoppen.

Huisje van bodyguard Al Capone voor hij nog kleiner moest wonen

Wie onze verslagen vaak leest, kent wellicht ons gemiddelde dagprogramma van een zeedag. Ontbijt, lopen, lezen, eten, sauna, lezen, eten en bar. Sommigen vinden het saai, maar wij aanbidden de zeedagen en mede daarom kijken we al weer uit naar onze volgende cruise met maar liefst 13 zeedagen. Voor het lopen beginnen we op het daarvoor bedoelde parcours, maar dat is wel een heel klein rondje en dan zouden we er ruim 50 moeten lopen. Veel tellen. Na het eerste rondje besluiten we het anders te doen. We maken het rondje groter zolang dat niet geblokkeerd wordt door andere gasten op ligbedden. Dus we lopen op rechts het parcours uit en maken de baan ruim twee keer zo groot door links er weer op te gaan. Op een licht hellend stukje na, is het toch gelijkvloers. Tijdens het lopen zien we meerdere cruiseschepen in tegenovergestelde richting varen.

Huis van Will Smith

Na ruim een uur lopen, gaan we voor een drankje op het achterdek voordat we naar de hut gaan om te lezen. We kunnen nog net wat schaduw vinden want we hebben al een tijd in de zon gelopen. Daarna naar de hut waar we op ons balkon ook heerlijk uit de zon kunnen liggen.

Positie schip om 15:39

Volgende stap dus lunch en daarna naar de Spa. Daar is het erg rustig. Vinden we niet erg. Na de sauna zitten we op het dek voor de sauna in de zon. We doen 3 rondjes, twee keer droge sauna en 1 keer stoomcabine.

Proost. De Long Island Iced Tea

Vanavond gaan we in pak. Er is weer een VIP cocktailparty, maar daar hebben we geen zin in. Het pak dus alleen voor het diner. En dan weer omwisselen voor we naar de bar gaan. Proost en daarna welterusten.

One thought on “Onderweg naar de Kaaimaneilanden

  1. Ava schreef:

    Wow!!

Comments are closed.