Bumpy ride

20141204_131523_resizeZaterdag 6 december 2014

Wederom is de zee ruig en het schip schommelt behoorlijk. Nog niet zo erg als in de eerste nacht, maar lopen is een hele kunst.

We gaan wel gewoon ontbijten en daarna willen we het dek op om wat rond te lopen. Echter, bij de eerste deuren naar buiten die we tegenkomen staat vermeld dat ze gesloten zijn vanwege het weer. We lopen binnendoor naar de achterkant van het schip en daar kunnen we wel gewoon naar buiten en verder over het hele dek wandelen. De zon doet zijn best door te komen, maar dat lukt slechts deels..

Na de wandeling gaan we lezen op ons eigen balkon. Weliswaar geen zon, maar de temperatuur is goed genoeg om het een flinke tijd vol te houden. Het is een graad of 21 zelfs vandaag.

Na de lunch gaan we weer even de sauna in. Vanwege het schommelen is het thallasobad (bubbelbad) leeg. De zon komt steeds meer door en na de sauna is het heerlijk op de voorplecht in de zon. Zo pakken we dat dan toch weer mee.

Nog even wat lezen in de hut en dan een drankje halen voor het eten want we hebben in de sauna wel het nodige vocht verloren.

DSCF6619_resizeTijdens het diner gaan we toch wat moeite krijgen met de ruige zee. Jeroen besluit niet verder te eten en de ober brengt hem stukjes appel wat beter voor hem zou zijn. Bij Co gaat het gevoel wat op en neer maar hij voelt zich goed genoeg het eten weg te werken. Opeens gaat een deel van het licht uit. Enkele obers voeren een dansje uit op de trappen die de twee etages van het restaurant met elkaar verbindt.

Terug in de hut. Wat lezen en misschien nog een drankje. Morgen Funchal Madeira. Helaas vermeldt het krantje ook voor morgen ruige zee.