Funchal Madeira

P1040940_resizeZondag 7 december 2014

De zee is duidelijk rustiger geworden als we Madeira naderen. Hoewel nog enigszins in slaap merken we dat het schip rustig vaart en als we echt wakker worden, ligt het schip nog maar net in de haven.

Hoewel de zon zich laat zien, is er toch ook enige regen. Deze combinatie zorgt wel regelmatig voor een mooie regenboog. We gaan ontbijten en weer even het rondje over het dek om meteen even te voelen hoe de temperatuur is. Altijd handig om te weten voor je het schip verlaat. We besluiten dat het absoluut t-shirt-weer is.

Even langs de hut om ons voor te bereiden op vertrek. We kijken ook nog even wat we nou moeten met de excursie voor morgen op Tenerife. Deze gaat niet door vanwege te weinig belangstelling. Dat bericht kregen we gisteravond in de cabine. Nou we zien wel om vijf uur. Nu de stad in

DSCF6825_resizeWe gaan van boord en lopen naar het centrum van Funchal, vooral langs het water. Op ons schip begint ondertussen de evacuatie-oefening voor de bemanning en hangen aan een kant van het schip de reddingsboten al buiten boord.

De markt is op zondag gesloten, dus daar hebben we niets aan. We lopen verder en gaan met de kabelbaan naar boven, naar Monte. Bij het station is ook een souvenirs winkeltje waar we kunnen proeven van Madeira wijn en een stukje honingcake. Tevens krijgen we een klein souvenir in de vorm van een sleutelhanger mee omdat we de kabelbaan gebruikt hebben. Daarna lopen we naar het kerkje van Monte, waar ook de mandsledes vertrekken die je naar benden brengen, glijdend over het wegdek en voortgestuwd door 2 heren met gondelierspetjes op. Dat hebben we 17 geleden al gedaan, dus dat slaan we over.

P1040965_resizeVanaf waar we nu zitten, gaat een andere kabelbaan naar de botanische tuin van Funchal. Met deze kabelbaan gaan we daar dus heen en genieten ongeveer 2 uur van deze mooie tuin waar een en ander nog in bloei staat. Er komt een zomers gevoel omdat ook de regen zich enige tijd niet van zich doet spreken. De zon des te meer.

Zoals gekomen, gaan we terug dus weer 2 keer met een kabelbaan. Mooi uitzicht heb je vanuit deze gondels.

DSCF6859_resizeWe lopen terug naar het schip en nemen nog wat te eten bij het grill-buffet. We hebben wel een lunch genomen, maar dat was bescheiden. Voor Co in ieder geval. Eerlijk gezegd, nam Jeroen ook slechts een hotdog bij het grill-buffet.

Dan gaan we onze spullen naar de hut brengen en vervolgens naar de tour-desk om voor morgen te kijken voor een andere excursie of de excursie in een andere taal…. Duits.

We zijn niet de enigen en het blijkt zo te zijn dat er slechts enkele excursies door gaan. We kiezen ervoor om de dierentuin van Tenerife te gaan bezoeken. Onderweg zien we wel het een en ander en daarna gaan we wellicht nog op eigen gelegenheid Santa Cruz de Tenerife in.

DSCF6862_resizeTijd voor het diner. Jeroen is werkelijk zielsgelukkig weer gewoon te kunnen eten. De zee is rustig maar de honger leeft. Weer een heerlijk diner met veel rosé, want onze ober schenkt als op een weldadig bruiloftsfeest.

Straks naar de bar en dan op tijd naar bed want de excursie vertrekt redelijk vroeg. Fijn bericht: zee morgen rustig (verwachting).