Eerste zeedag

20161206_101533_resizeDinsdag 6 december 2016

Vandaag eens geen wekker om half 7 maar wakker worden als we wakker worden. Dat is kwart over acht. In alle rust opgestart gaan we naar het ontbijt. Daar is wel merkbaar dat er geen bussen voor excursies vertrokken zijn. Het is goed druk maar we vinden een mooie plek.

Na het ontbijt gaan we het schip eens goed verkennen. Daar zijn we nog niet echt aan toe gekomen, ondanks dat we in september al een rondleiding op dit schip gehad hadden, toen het in Amsterdam lag. Mojan, een bartender die we ondertussen al van 3 vorige cruises kennen, heeft ons toen die dag uitgenodigd om het schip alvast te bezoeken. Dit is dus de vierde cruise waarbij we hem tegenkomen en dit keer had hij gevraagd op de Costa Favolosa te mogen werken vanwege onze trip.

20161206_104952_resizeWe gaan buiten eens over alle dekken wandelen. Het zit speels in elkaar over verschillende etages. De waterglijbaan werkt nog niet. Daar werken ze nog aan. In november is het schip twee weken in het droogdok geweest om groot onderhoud te plegen, niet alleen aan de buitenkant, maar ook binnen. Daarna gaan we in de hut even lezen. Het internet werkt weer, dus Co haalt de krant van gisteren en vandaag binnen. En dan vliegt een ochtend om en dient de lunch zich aan.

20161206_170939_resizeNa de lunch direct door naar de Samsara spa. Omdat het een zeedag is, verwachtten we dat het daar druk zal zijn, maar het viel erg mee. We zitten heerlijk in zwembroek buiten af te koelen na een warme ruimte. De zon breekt ook nog even door en er gaat een enorme rust vanuit. Dom staren over de zee. Leegte en rust, want niemand anders heeft dit plekje buiten al ontdekt, zo lijkt het.

Om vier uur gaan we wat drinken in de bar en weer wat lezen. Het is gala-avond vandaag dus moeten we op tijd onze pakken aan gaan doen. In het restaurant is nu een tafel bezet met officieren van Costa. Normaal is deze tafel niet in gebruik en ligt daar een Italiaanse vlag op.

20161206_171056_resizeHeerlijk diner weer vanavond en weer gezellig bijgepraat met onze Duitse buren. Straks in pak naar het theater voor de Costa Club Cocktail Party. Hier wordt een foto van ons gemaakt die we cadeau krijgen van de kapitein.

One thought on “Eerste zeedag

  1. Kees schreef:

    De hoeveelste foto is dit al?

Comments are closed.