Malaga

20161207_113504_resizeWoensdag 7 december 2016

Nog even over gisteravond. Op zich was er weinig nieuws aan de Costa Club Cocktail Party, maar wel opvallend was dat de kapitein ons zelfs in het Nederlands te woord stond. Weliswaar hakkelig voorgelezen vanaf papier, maar toch, dat is in de zes voorafgaande cruises nog nooit gebeurd.

dscf9760_resizeVandaag komt het schip aan in Malaga. Het schip ligt op loopafstand van het centrum, dus na het ontbijt kunnen we meteen aan de wandel. Het is nog een beetje fris, dus we trekken er een zomerjas bij aan, maar die kan later weggestopt in de rugzak. We hebben begrepen dat het hier een paar dagen geleden noodweer was, maar daar is nu niets meer van te zien. Als we het oude centrum in lopen, komen we al snel uit bij de kathedraal. Hoewel we iets hebben tegen toegang betalen voor kerkbezoek, leggen we dit keer toch de 5 euro per persoon ervoor neer. Het is de moeite waard, want van binnen is er weer allerlei pracht en praal te bewonderen.

Ddscf9765_resizeaarna maken we een ronde door het oude centrum. We komen onder andere langs het Romeinse theater. Dat ligt bij de toegang tot het fort Alcazaba, wat we vanwege de beschikbare tijd aan ons voorbij laten gaan. In de stad wordt al volop aan kerstversiering gedaan. Overal hangt verlichting klaar in de straten en op de pleinen en alle plantenbakken zijn gevuld met rode kerststerren. Het blijft een vreemde gewaarwording om daar in je t-shirtje langs te lopen. Over t-shirts gesproken, we komen een leuk winkeltje tegen, die duurzame kleding verkoopt met grappige teksten. Daar kopen we er allebei eentje van.

dscf9790_resizeVoor de lunch gaan we weer terug aan boord. We hebben gisteren namelijk afgesproken met barman Mojan om in de middag samen de stad te bezoeken. Hij heeft drie uur ter beschikking, dus dan moeten we ook zorgen dat op tijd klaar zijn met lunchen. We treffen hem buiten op de pier en lopen dan samen weer terug de stad in. Ondertussen is het nog warmer geworden en hebben we volop zon erbij. We bezoeken onder andere nog de overdekte markthal en pakken een terrasje voor een citroensorbetijsje. Het is leuk om nu eens buiten het werk om met elkaar te kunnen praten en lachen en je merkt dat Mojan zich ook wat meer ontspannen voelt zonder collega’s en superieuren in de buurt. Om kwart voor vier zijn we netjes op tijd weer terug op het schip.

p1070259_resizeAan boord drinken we een koffie en een cola, lezen rustig de krant en bellen even met het thuisfront. Als het schip om zes uur vertrekt, gaan we weer naar beneden voor het diner. Vandaag worden we voor het toetje aangenaam verrast met cheesecake op het menu. En die is me toch lekker, zeg! We babbelen weer gezellig met ober Juanito, die we meteen even waarschuwen dat we morgen waarschijnlijk niet komen vanwege de lange excursie naar Marrakech.

received_1463947170300601Tijd voor drankje aan de bar. Gelukkig hebben we vannacht een uurtje extra, vanwege het tijdverschil met Marokko.

3 thoughts on “Malaga

 1. Els de Galan schreef:

  Was dus weer een volle dag, heb genoten van de foto van Co in zijn nieuwe -shirt, ben uiteraard nu ook benieuwd naar Jeroens nieuwe shirt.
  Blijft bizar dat jullie daarin t-shirts rondlopen en het hier best wel koud en uitermate vochtig is. Ik geniet heerlijk mee van de verhalen, heel veel plezier morgen bij de excursie die jullie dan gaan maken.

 2. Ed en Willem schreef:

  Vanuit Cassablanca drie uur in de bus is pittig. Maar het landschap vonden wij ook de moeite waard. Genoeg te zien in Marakkech. Dat wordt nog moeilijk kiezen als jullie ‘vrij’ rondlopen. Genieten.

 3. Kees schreef:

  Wel bijzonder dat een medewerker op het schip zijn rooster probeert aan te passen om gelijk met jullie aan boord te zijn. Hij voelt zich blijkbaar prettig bij jullie of zijn de tips te goed… (die normaal toch met iedereen gedeeld worden?)

Comments are closed.