Savona – vertrek

Zaterdag 3 december 2016

achterk-favolWe worden na een prima nacht wakker in het Air Hotel bij de luchthaven van Milaan Linate. Het ontbijtbuffet beneden biedt voldoende keus. Als we klaar zijn, besluiten we om maar meteen uit te checken en terug te lopen naar de luchthaven. Wie weet kunnen we met een eerdere bus naar Savona. We melden ons aan bij de Costa vertegenwoordigers en moeten nog even plaatsnemen. Maar inderdaad kunnen we al om 10:50 uur met een bus mee. Dat scheelt een hoop tijd zo! Onderweg is het een beetje heiig, maar als we dichter bij de kust komen, klaart het wat op. Er liggen maar liefst drie Costa schepen in de haven van  Savona: de Mediterranea, de Diadema en de Favolosa. In de bus blijken passagiers te zitten voor alle drie de schepen. En uiteraard mogen die voor de Favolosa pas als laatste eruit… Nou ja, dank zij onze Perla Diamante status mogen we vervolgens alle rijen passeren en direct aan boord stappen. Onze hoekhut is ruimer dan verwacht. Evengoed staat er nog een tweezitsbank in. Alleen zijn de koffers nog niet gearriveerd…

We gaan weer een paar “boodschappen” doen aan boord. Eerst maar langs de Samsara Spa om daar de onbeperkte toegang te regelen voor de hele cruise. We brengen de badjassen maar even terug naar de hut. Dan vinden we het wel tijd voor een kleine lunch. Daarbij ervaren we weer iets nieuws. De drankjes kun je aan het einde van het buffet direct bestellen en meenemen. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. De refills moeten we dus ook zelf gaan halen, dat lijkt dan weer een beetje jammer. Het eten smaakt overigens prima.

Vervolgens moeten we nog de creditcard registreren en we hadden ook bericht over twee gereserveerde excursies die niet doorgaan. Die kunnen we meteen omboeken. Op Tenerife gaat de excursie naar de vulkaan Teide helaas niet door. Maar hier kunnen we omboeken naar de trip voor Perla Diamante leden, die altijd doorgaat. Dus dat zit wel snor nu. Omdat we ondertussen wel ongerust zijn over onze koffers, informeren we bij de Guest Service. Het koeriersbedrijf dat dit regelt, is nog niet in de haven geweest en ze zijn druk bezig om contact te leggen. Over een half uurtje weten ze meer.

20161203_163936_resizeTerug in de hut maken we de aangeboden fles prosecco maar soldaat. We krijgen er ook een fruitmandje bij. We hebben de fles nog niet leeg, of er wordt aan de deur geklopt. Daar staat een ober met wéér een fles prosecco en een fruitmand. Blijkt die eerste te zijn vanwege het boeken van een mini-suite. En de tweede vanwege de Perla Diamante status. Nou ja, alcohol genoeg hier!

Dan is het tijd voor de safety drill. We pakken onze zwemvesten er alvast bij. Precies voordat we de hut uit willen lopen wordt Jeroens koffer afgeleverd en kort daarop die van Co. Dat is toch wel een opluchting. Je kunt hier van alles aan boord krijgen, maar je eigen spullen terug hebben, is natuurlijk gewoon het prettigst.

De Favolosa vertrekt als laatste uit de haven van Savona en om 18:30 uur is het tijd voor ons eerste diner aan boord. We hebben dit keer geen tafelnummer gekregen. En bij binnenkomst blijkt er voor ons ook geen vaste tafel te zijn. We mogen op dek 4 zelf een tafeltje uitzoeken. Ook dit is weer even wennen voor ons, want wij hebben het liefst een vaste plek met elke avond dezelfde obers. Gelukkig vinden we een goeie stek met de zeer ervaren en gezellige ober Juanito. Hij werkt al 15 jaar voor Costa. Volgens hem zijn er straks “slechts” 2.400 passagiers aan boord, wat betekent dat er tijd genoeg is voor een babbeltjef tussendoor en ook voor het wijn bijschenken… Het is doordrinken vandaag! Op de menukaart vinden we lekkere gerechten, maar missen we de optie voor het kaasplankje. Dat heeft Juanito al snel voor ons geregeld, haha. Ook de friet bij het hoofdgerecht krijgt hij al direct voor elkaar. Deze cruise gaan ze een electronisch bestel systeem uitproberen. We gaan het zien. Als we elke avond gewoon op tijd zijn voor het diner, dan is de kans groot dat we dezelfde tafel kunnen bemachtigen.

20161203_205425_resizeTerug in de hut blijkt er opnieuw een probleem met de excursie naar Arles van morgen. We bellen de Tour Desk en we kunnen nu nog mee met de excursie naar Avignon. Ook goed. Dan is het tijd om “onze” barman Mojan te gaan opzoeken. Als het goed is staat hij in de Atrium bar.

Tot morgen.

2 thoughts on “Savona – vertrek

  1. Els schreef:

    Een hoop nieuwe dingen dus ! En ook wat geregel. En nu varen jullie dus. Slaap lekker vannacht.

  2. Ed en Willem schreef:

    We hebben aan jullie gedacht. Niet aan de boot maar aan licht. Goede uitzending van DWDD met Robbert Dijkgraaf over licht en de daarbij behorende kleuren. Was voor Co interessant geweest. Maar er was wel geen alcohol bij, grapje, dat hebben jullie wel. Behouden vaart mannen.

Comments are closed.