Marseille – Avignon

20161204_094840_resizeZondag 4 december 2016

Afgelopen nacht hebben we de alcohol wel enigszins herbeleeft. Gelukkig dat we niet twee flessen prosecco open gemaakt hebben. In het restaurant werd de wijn ook flink doorgeschonken. Het glas is half leeg, en dan snel weer vol.

Aan de bar hebben we het daarom maar rustig aan gedaan. Gezellig zitten kletsen met Mojan, barman van Costa en een Duitse passagier die zijn koffer niet heeft, omdat die zoek geraakt is bij het vliegen.

dscf9640_resizeWe gaan ontbijten en zien dat we hier wel weer warme gerechten zoals roerei en rösti kunnen krijgen.

Ruim voor 8 uur zijn we in de Grand Bar, het verzamelpunt voor onze excursie naar Avignon. Daar staat Richard achter de bar die ons direct koffie aanbiedt. Hem kennen we van 2014, de transatlantische cruise op de Luminosa.

De rit naar Avignon duurt ongeveer 5 kwartier. De Provence is ook in wintertijd mooi om te zien. Er zijn nog een hoop herfstkleuren. Dichter bij Avignon verandert het landschap. Er staan 20161204_110647_resizehier meer fruitbomen en vooral wijnranken. De veldjes worden omzoomd door hoge bomen, zoals cypressen. Dat is ter bescherming tegen de mistral wind, die hier met 100km per uur overheen kan razen. Vandaag gelukkig niet. Het is aardig weer met een zonnetje erbij. Graad of 14 in Marseille. In Avignon parkeert de bus langs de Rhone, bij de beroemde brug van het liedje Sur le Pont d’Avignon (de Pont Saint-Benezet). We lopen met de groep door de oude stadsmuren omhoog en bezoeken daar het pauselijk paleis uit de 14e eeuw. Daar worden we een uur rondgeleid door onze gids Claire, waarna we nog een uur vrije tijd hebben. Ze geeft als tip om naar het terras op het dak te gaan vanwege het uitzicht en dat is inderdaad erg mooi. Weer buiten het paleis treffen we midden op straat een pianist aan achter een vleugel. Niet bepaald een arme straatmuzikant dus, haha.

O20161204_112155_resizem 12 uur rijden we weer naar het schip terug en gaan we lunchen. Na de lunch zoeken we nog even snel wat zaken uit aangaande excursies. Opnieuw treffen we een briefje dat er een excursie niet doorgaat vanwege te weinig belangstelling (in de Engelse taal). We zetten deze nu om naar het Duits, die wel doorgaat.

Dan gaan we de spa in. Er bevinden zich hier een tepidarium, caldarium en twee stoombaden. Het thallaso bad (bubbelbad) is nog gesloten na onderhoud. We vermaken ons hier een paar uurtjes en gaan dan wat drinken in de atrium-bar. Dan is het al weer tijd voor het diner. Zelfde tafel en ober. Erg gezellig want hij houdt wel van een babbeltje. Ook met onze buren hebben we een gezellig gesprek. In het Duits. Gaat vrij aardig. Alvast oefenen voor de excursie van morgen.

Np1070152_resizea het eten even langs de winkels. We willen de beer kopen met Costa-shirt, maar daar staat de scheepsnaam niet meer op. Onze collectie zal dus niet meer aangevuld worden op basis daarvan. Dus maar even nadenken of we er nu eentje kopen met alleen Costa op zijn shirt, of de nieuwe vrouwelijke versie van de beer.

Tijd om ons verhaaltje te schrijven en weer aan de bar te gaan hangen. Morgen Duits ophalen bij de excursie naar het klooster Montserrat.

dscf9661_resize

One thought on “Marseille – Avignon

  1. Ed en Willem schreef:

    Wir haben genossen auf den Campingplatz von Avignon. Eine hubsche Stadt. Viel spass. Zo moeilijk is Duits niet hoor, zeg ik als limbuger.

Comments are closed.