Tenerife

Zondag 11 december 2016

Als we vanmorgen wakker worden, loopt de Favolosa de haven van Santa Cruz de Tenerife in. We leggen aan vóór een ander schip, de Pullmann Horizon. Na het ontbijt in het restaurant beneden, gaan we naar de verzamelplek voor onze excursie. Dit keer is dat de Grand Bar op dek 5. Dat komt mooi uit, want dan kunnen we nog even een koffie en een cola drinken bij Richard en Nana daar.

Bij de bus aangekomen blijkt de hele groep Franstalig te zijn, behalve wij en nog een Nederlands stel. Geen probleem voor de reisleidster, een oudere dame uit Montreal. Ze begint meteen streng, door de Fransen toe te spreken om niet door de Engelse vertaling heen te praten. De hele trip blijft ze trouwens streng, maar rechtvaardig en vooral ook zeer informatief.

We gaan vandaag naar Puerto de la Cruz, in het noordwesten van het eiland. De eerste stop die we maken is een fotostop met een mooi uitzicht over de Orotava vallei, vol bananenplantages en wijngaarden (het lijkt Madeira wel) en vooral ook uitzicht op de onbewolkte vulkaan Teide. Hopelijk kunnen we deze een volgende keer op Tenerife bezoeken.

In het plaatsje Orotava gaan we de bus uit en lopen we door de pittoreske steile straatjes naar het museum Casa de los Balcones. Dit huis heeft houten balkons van palmhout, die zo specifiek zijn voor deze streek. We krijgen wat uitleg en dan vrije tijd om het huis en het binnenplaatsje te bezoeken en vooral ook de shops. Aan de overkant is nog een ander huis te bezoeken, met kunst en een zand-schilderij en opnieuw veel shops. Hier kopen we een pluche gekko en tikken we een slokje bananenlikeur achterover. Op de weg terug naar de bus komen we langs het stadhuis waar het plein vol staat met een zeer uitgebreide kerststal.

De reis gaat verder naar Puerto de la Cruz. Daar stappen we uit bij de eeuwenoude botanische tuin. Twee zeevarende vrienden hebben hier een keur aan exotische planten en bloemen bij elkaar gezet. Erg mooi om te zien.

Dan rijden we naar het strand van Puerto. De grote golven klappen hier op het zwarte lavastrand. Er liggen een heleboel surfers op het water te wachten tot de juiste golf langskomt. We krijgen weer vrije tijd om op het gemakje zelf de boulevard op en af te lopen. Daar kun je ook tegen betaling naar kunstmatige zeezwembaden. We genieten van het heerlijke weer vandaag. Het is een graad of 24 en er is volop zon.

Om half één is het tijd om terug te gaan naar het schip. In de haven keert de chauffeur de bus op de kade, wat grote gillen voorin veroorzaakt, want daar lijkt het net of de bus zo het water in rijdt, haha!

We starten ons gebruikelijke middagprogramma op: lunchen op dek 9 en daarna naar de spa. Daar blijken we nog de enige bezoekers te zijn. Co laat zich nog even helpen aan een irritante likdoorn, door een pedicure. Jeroen gaat alvast door naar de hut om op het balkon nog te genieten van de zon.

En dan is het tijd om te vertrekken voor de grote oversteek van zes dagen en zeven nachten! We zien Tenerife langzaam achter ons verdwijnen en gaan dan voor een drankje aan de bar. Daar treffen we twee Duitsers waar we eerder meer gesproken hebben. Dit keer gaat het makkelijker zonder harde muziek erbij.

Het diner is weer voortreffelijk en goed verzorgd door ober Juanito. Hij houdt graag na afloop nog een babbeltje. Hij laat weten dat hij ook graag een keer met ons aan land zou gaan, maar zijn werkschema zit eigenlijk zo in elkaar dat het voor hem amper mogelijk is om overdag van boord te gaan. Daarover wil hij eens met zijn chef overleggen.

 

Tijdens het eten merken we dat het schip een paar keer aan het draaien is. We vragen ons met onze Duitse buren af waarom dat zou zijn. Bij terugkomst op de kamer horen we van een buurvrouw dat er een medisch bootje naar ons schip is gekomen en snel is weggevaren. En we liggen dus weer bij Tenerife.

We gaan maar gewoon ons verhaal afmaken en wat drinken. Misschien horen we nog waarom we stil liggen maar wachten op het balkon heeft ook geen zin. We gaan straks vast verder met de oversteek. Zes zeedagen in het vooruitschiet. We houden jullie evengoed op de hoogte.

One thought on “Tenerife

 1. Rina en Kees schreef:

  Prachtige foto, s jongens.
  Toen wij op Tenerife waren ging ons fototoestel kapot.
  Vandaag is zeelandnet geinstalleerd. Alles draait (tot mijn verbazing en opluchting).
  Behouden vaart!
  Groetjes
  Rina, Kees en Jose

Comments are closed.