Derde zeedag

Zaterdag 29 juli 2017

Vannacht hebben we een uurtje korter, omdat we de klok op de Engelse tijd moeten zetten. Aangezien we wel wat tijd nodig hebben om alle indrukken van IJsland aan de binnenkant van onze ogen te bekijken, slapen we lekker lang uit. Evengoed zijn we nog op tijd voor het ontbijt boven op dek 9.

Daarvóór gaan we nog met onze paspoorten langs op dek 5. De Engelse immigratie autoriteiten willen dat alle passagiers persoonlijk langskomen bij één van de officials hier aan boord. Gelukkig staat er geen rij en zijn we snel door de controle heen.

Na het ontbijt gaan we terug naar de hut om wat te lezen. Helaas is het weer niet goed genoeg om buiten aan dek te gaan wandelen. Het is niet koud, maar het waait hard en er vallen wat regendruppels.

Voor de lunch doen we nog een tukje. Boven bij het buffet valt de drukte mee. Omdat er nu niemand buiten eet, hadden we het voller verwacht. We hebben een gezellige conversatie met een Engels/Duits echtpaar.

Na de lunch gaan we nog even shoppen op dek 5. We vinden allebei weer een polo-shirt naar onze smaak. Ook halen we weer een coupon voor de 10% premium korting voor de volgende cruise. Bij Jeroen wil het bonnetje er echter niet uit komen. Dat vragen we even na bij de Guest Service. Waarschijnlijk ligt het aan de Costa kaart van Jeroen. We doen even een koffie en een cola aan de bar en daarna wordt het netjes geregeld.

We gaan met alle aankopen terug naar de kamer om nog wat te lezen en een appeltje te eten. Daarna heeft Jeroen een afspraak in de Spa voor een gezichtsbehandeling. Jaren jonger ogend (…) komt hij een uurtje later weer terug. Ondertussen is Co bij de Tourdesk geweest om nog een keer te vragen naar de rekening van de excursies. Er gaat iets niet goed met de korting en het terugboeken van de excursies die een dag verplaatst zijn. De dame begrijpt het probleem en gaat het oplossen.

Dan is het tijd om ons weer in de pakken te hijsen voor de tweede gala avond. We slaan de Costa Club Pearl Diamond cocktail party dit keer over. De foto met de kapitein erin gemonteerd hebben we al, en verder is er meestal weinig nieuws te beleven op zo’n party. We gaan liever nog een even een colaatje drinken in de Grand Bar.

Bij het diner vraagt onze ober waarom we niet bij de speciale high tea waren vanmiddag. Hij had ons nog lopen zoeken, maar ja, de high tea viel samen met de gezichtsbehandeling van Jeroen en Co had geen zin om er alleen heen te gaan. We genieten weer van het diner en schrijven dan dit verslag.

Straks weer naar de bar voor een cocktail. Vanavond is het Venetiaanse avond, met gemaskerd bal. Het voorspelde zware weer valt vooralsnog best mee. We hebben geen bijzondere deining en Jeroen is ook niet zeeziek geworden. Eens kijken hoe het morgenmiddag in Kirkwall is. Volgens plan komen we daar om 12:00 uur aan.

3 thoughts on “Derde zeedag

  1. Ed en Willem schreef:

    Gemaskerd bal, wie weet wat je tegenkomt. Wij genieten in Maastricht en hebben er volop zon.

  2. Els de Galan schreef:

    Klinkt allemaal toch wel goed zo’n dagje op zee, jullie vervelen je zeker niet. Goed om te weten dat Jeroen “jaren jonger” terugkomt op het pleintje, hoef ik me niet af te vragen wie die jonge god is die ineens met Lilah loopt te wandelen. Geniet van het bezoek aan Schotland, als ik het verslag lees geniet ik weer mee !

  3. Henk schreef:

    Hebben jullie elkaar wel teruggevonden met een masker op?

Comments are closed.