Vierde zeedag en gisteravond

Dinsdag 1 augustus 2017

Gisteren hebben we voor ons diner ons verslag gepubliceerd omdat we onzeker waren of we daarna nog wel internet zouden hebben. Er was een storing met het systeem aan boord en je weet nooit hoe lang je nog contact kunt hebben met de netwerken aan land.

Het was Italiaanse avond dus zwaaiende servetten, polonaise en optredens van obers. We hebben ook meteen een foto laten maken van ons met onze twee obers voor het diner.

Daar we ons verslag al geplaatst hadden, waren we dit keer een stuk eerder bij de bar. Het was daar nog erg druk, want de tweede ronde van het diner was nog niet begonnen en ook het theater moest nog beginnen. Maar zodra dat het geval was, was het meteen lekker rustig aan de bar. Mooi moment om daar ook met het barteam op de foto te gaan.

Vannacht hadden we weer een uur korter omdat we de klok weer een uur vooruit moesten zetten. We zijn nu weer op Nederlandse tijd. Maar daarom gingen we niet te laat naar bed.

Het is bijna 8 uur en we staan op. Ontbijten doen we vandaag in het zelfbedieningsrestaurant of buffet restaurant. Vervolgens weer naar dek 11 voor 20,5 rondjes wandelen. Het is zonnig maar de wind is fris en stevig. Op één stuk hebben we dus stevige tegenwind.

Na onze rondjes drinken we wat aan de poolbar en dan gaan we even naar onze hut om wat te lezen op te halen. Ons balkon ligt nog geheel in de schaduw en met deze wind is het daar wat te fris. We gaan naar dek 9 om daar bij het zwembad op het middendek te gaan liggen. Er is voldoende plek. De zon is sterk genoeg om er comfortabel te liggen.

Om 12 uur gaat de scheepstoeter. Iets wat volgens de scheepvaartregels moet gebeuren en was aangekondigd, maar je schrikt toch even op van dit enorme geluid. Meteen maar wat lunchen en daarna gaan we naar onze cabine.

Co gaat even een foto bewerken van ons met het bar-team. Joven (een van hen) heeft de foto gemaakt en staat er daarom niet op. Co had echter ook al paar foto’s gemaakt van het team zonder ons en monteert Joven gewoon in de foto van ons met de anderen. Moest wel nog een hand op zijn schouder verwijderd worden.

Op ons balkon is nu voldoende zon en daar lezen we weer verder. Co heeft vandaag zijn Facial, gezichtsbehandeling, en gaat naar de Spa. Jeroen gaat nog een keer langs de tourdesk om te checken of de rekening nu in orde is. Dat blijkt zo te zijn. Co komt verjongd terug de cabine in maar wordt gelukkig nog herkend door Jeroen.

Vanavond het zogenaamde afscheidsdiner. Morgen in Bremerhaven, gaan de eerste gasten van boord om plaats te maken voor nieuwe gasten die de cruise naar Noorwegen gaan doen.

Tegen het einde van het diner wordt het toetje op muziek binnen gedragen en worden een aantal afdelingen aan ons voorgesteld. Zo komt een aantal koks voorbij, is er een vertegenwoordiging van de Cabin stewards en van het barpersoneel. Gelukkig hebben wij morgen nog een diner te gaan. Daarna gaan wij onze obers wel missen.

We maken ons verslag in de hut en dan wordt er geklopt. Het is Ata Komang, de cabin steward van onze vorige cruise. Hij komt ons een fles Prosecco brengen. Dankzij Facebook hebben we nog steeds contact.

3 thoughts on “Vierde zeedag en gisteravond

  1. Henk schreef:

    Volgens mij willen jullie nog wel 2 weken aan boord blijven.

  2. Anneke schreef:

    Wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt

  3. Ed en Willem schreef:

    Ook weer een mooie reis geweest. Geniet van de laatste dag en straks goede thuisreis.

Comments are closed.