Klok vooruit en weer achteruit, Zeedag.

Maandag 28 maart 2022

Als we wakker worden is het volgens ons gevoel nog wel donker voor de tijd die onze klok weergeeft. Voor het slapengaan hebben we de klokken een uur naar voren gezet, weer terug op Central European Summer Time, zoals in Nederland. Volgens ons gevoel klopt er iets niet, maar na het bekijken van meerdere uurwerken, kijkt Jeroen nog even op de Oggi a Bordo, het informatieblad dat we iedere avond krijgen, en leest hij dat de klok pas komende nacht een uur vooruit gaat. Dus nu weer de klokken een uurtje terug en dus vandaag weer een uurtje extra.

We hadden wel het teken van klok vooruit op de voorkant van het blad gezien, maar niet gelezen dat het pas een nacht later zou zijn. Maar we blijken gelukkig niet de enigen te zijn die deze fout hebben gemaakt, want onze cabin-steward was ook een uur te vroeg met zijn werk begonnen en in het restaurant bleek ook de serveerster die we altijd hebben, zich vergist te hebben. We voelen ons al wat minder dom. Het schept meteen een band.

Vandaag kunnen we geen rondjes lopen op dek 3 want de linker helft is dicht vanwege onderhoud. Maar omdat op de andere kant de zon goed doorkomt, lopen we dan meer op stuurboord heen en weer tot we er een uur op hebben zitten.

Daarna koffie en cola voordat we op het balkon van onze hut al lezend naar de lunch toe leven. Deze week hebben we niet veel bestemmingen meer. Vandaag en morgen varen, woensdag Valencia, dan donderdag nog een zeedag en dan komen we helaas vrijdag alweer aan in Savona, eindpunt.

We gaan na de lunch weer even lekker de sauna in en daarna lezen op ons balkon in de zon, tot de winkels weer open gaan. We kopen voor Co twee polo shirts. Jeroen kan helaas niets vinden dat hem aanstaat. Tevens kopen we een lekker luchtje van Versace. Deze komt met een douchegel gecombineerd.

Dan nog even een ijsje halen. Dat hadden meerdere mensen in gedachten, want de Gelateria zit bijna vol. En dat is niet zo vreemd want de lucht is blauw en de zon is warm. Tot het diner dus nog even lekker buiten genieten.

Met de coronamaatregelen is het ondertussen wat minder streng geworden in vergelijking met de vorige cruise. We moeten nog wel iedere dag de temperatuur bij een meetpunt meten maar bij het aan of van boord gaan meten ze niet meer. Bij excursies is er nu wat meer ruimte om ergens naar binnen te gaan en we hebben dit keer niet halverwege nog een oproep gekregen om een test te doen. Misschien komt die nog, maar die zou voor ons gevoel dan al geweest moeten zijn.

One thought on “Klok vooruit en weer achteruit, Zeedag.

  1. Sandra schreef:

    Ik krijg wel trek van al dat lekkere eten haha. De laatste foto is ook mooi zeg!

Comments are closed.