Op weg naar Valencia. Zeedag.

Dinsdag 29 maart 2022

We worden vandaag wat later wakker. Dat is op zich niet gek, aangezien de klok vannacht nu écht een uur vooruit is gegaan. We zitten weer in onze “eigen” tijdzone van Midden-Europa. Buiten is het nog wat donker, want het is een beetje heiig. We zijn laat in de nacht door de Straat van Gibraltar gevaren. Daar valt buiten nu niet veel van te zien. Maar onze telefoon heeft een SMS-je van Vodafone met de tekst “Welkom in Marokko”, dus daaraan kunnen we zien dat we dicht bij de Marokkaanse kust moeten hebben gevaren.

Club-restaurant

We hebben nog tijd genoeg om te ontbijten in de Club. Deze is vandaag ook een uurtje extra open.  We worden weer verwend met versgebakken omelet en versgeperste jus d’orange. De zon probeert al voorzichtig door de mist heen te prikken. We willen daarom onze ochtendwandeling gaan maken, maar dat zit ons opnieuw niet mee. Op dek 3 is nu de andere (zonnige) kant van het schip afgezet voor werkzaamheden. En boven op dek 11 is zelfs het joggingbaantje afgezet met een touw, zonder dat er eigenlijk te zien is waarom. Een beetje geïrriteerd gaan we daarom maar terug naar de hut om eerst wat te gaan lezen. Co belt nog met de receptie om ons ongenoegen hierover te uiten. En even later bellen ze terug dat de grote ronde op dek 3 weer beschikbaar zou moeten zijn. Nou ja, nu hebben we even geen zin meer.

Cabin steward

Om half 12 besluiten we dan om vóór de lunch nog maar even te gaan wandelen om de eetlust op te wekken. Dat bevalt prima. Het is erg rustig op dek 3. We zien eigenlijk alleen wat crew members die snel even een sigaretje staan te roken. Aan één kant van het schip is kennelijk een betere verbinding met de GSM masten, want daar wordt veel met het thuisfront gebeld met de mobiele telefoons. Het valt niet mee voor ze om acht maanden van huis te zijn.

Butler

Na de lunch op dek 9 gaan we door naar de Spa, waar het weer heerlijk vertoeven is. De zon is nu echt goed doorgekomen. Als we weer terug in de hut zijn, zet Co de stretchers op de goede plek op ons balkon. Het is oppassen dat we niet verbranden, want de Spaanse zon is hier al pittig fel.

Deze man werkt al 36 jaar voor Costa

Vanavond gaan we ons nog een keer in het pak hijsen, want de kleding suggestie is opnieuw “elegant”. Het menu ziet er weer prima uit, met onder andere crema Catalana en tiramisù als desserts. Lekker! Die nemen we allebei.

Atrium Bar

De foto’s vandaag zijn van een aantal mensen die ons verblijf tot een feestje hebben gemaakt.

Morgenochtend komen we aan in Valencia. We hebben geen bericht gehad dat onze excursie daar niet door zou gaan, dus we hebben goede hoop dat we morgen het Bioparc kunnen gaan bezoeken.

2 thoughts on “Op weg naar Valencia. Zeedag.

  1. Aafje schreef:

    Een mooi verslag ,jammer dat jullie constant mondkapjes moeten dragen.Dat is voor mij de rem
    om een cruise te boeken.Lief dat jullie zo goed met de
    crew om gaan top

  2. Sandra schreef:

    Leuk om al die mensen die voor jullie zorgen te zien! Ik heb al een probleem met 1x 1 uurtje vroeger of later, jullie zijn inmiddels pro’s!

Comments are closed.