Van Lissabon naar Lanzarote, zeedag.

Donderdag 24 maart 2022

Vandaag weer een dagje op zee. Mooi even de tijd om nog wat te vertellen. We lezen de diverse reacties op ons weblog en vinden het leuk om die te krijgen.

Gisteren gingen we weer onder de brug Ponte de 25 Abril door. Het geluid dat je daar hoort is alsof je met je hoofd in een enorme bijenkorf zit en dat geluid ook nog eens flink versterkt wordt. Omdat we dit keer met goed daglicht er onder door gaan, kunnen we nu goed zien dat de auto’s over roosters rijden. Van onder af zie je de wagens gewoon gaan.

Onder het wegdek rijden treinen. Bij de bouw van de brug was dat al voorbereid, maar het spoor is pas enige jaren geleden aangelegd. We zien nu voor de eerste keer ook een trein gaan.

Het ontbijt vandaag is weer gewoon in het Club-restaurant. Daarna willen we gaan lopen op dek drie, maar dat is gesloten, volgens de bordjes vanwege de harde wind. We kijken elkaar aan. Welke harde wind? Dan maar weer naar dek 11 waar we het grote rondje kunnen lopen. Zon en wolken wisselen elkaar af en helaas tegen de tijd dat we onze rondjes erop hebben zitten, komt er net een buitje over. Wel krijgen we een hele mooie regenboog op het wateroppervlak te zien. We houden toch nog even vol, ronden het lopen af en gaan daarna wat drinken in de Atrium bar.

Daarna doet de zon zijn of haar best en kunnen we op ons balkon in de zon de krant(en) lezen op onze tablet. Zelfs als de zon even achter een wolk verschuilt, is de temperatuur redelijk vol te houden. Dus dat pakken we even lekker mee voordat we de lunch gaan nuttigen.

Na de lunch weer naar de Spa. Onderweg zien we dat op het Lido dek het zwembad leeg is. Waarschijnlijk ook vanwege de harde wind? Ik denk dat iemand het weer niet helemaal goed voorspeld heeft. Ook in de Spa is de whirlpool vandaag dicht dus de sauna wisselen we af met buiten zitten, in de zon, die op een gegeven moment ook wel iets te veel begint te worden. We moeten wel even nog onder een donkere wolk door varen, dus als de zon daar achter verdwijnt, gaan wij voor het tweede rondje de sauna in. Dat duurt lang genoeg om daarna weer in de zon te kunnen zitten en voor ons is het overwegend blauw met hier en daar een bescheiden wolkje.

We doen vandaag drie rondjes want het gaat door het ontbreken van bubbels nu ook sneller. Daarna gaan we ons weer aankleden in de hut om vervolgens een ijsje te halen. Jeroen neemt pistache en Co neemt vanille en aardbei.

Vandaag is het dresscode: elegant, dus in pak naar het restaurant. De eerste gang bestaat uit Bresaola ham gevuld met een cream cheese. Dat is zo lekker dat we er nog een portie van bestellen. Aan het einde van het diner vraagt onze ober of we nog iets willen drinken en we vragen of ze hier Ouzo hebben. Dat blijkt het geval want even later komt hij met een nog gesealde fles Ouzo aanlopen. Het staat namelijk niet op de kaart van de bar, maar we weten dat het vaak wel aanwezig is.

We sluiten met een dubbele Ouzo het diner af en zien ondertussen dat onze excursie morgen pas in de middag is dus we kunnen uitslapen en weer ontbijten in de Club. Maar nu nog even lekker genieten in de Atrium-bar.

4 thoughts on “Van Lissabon naar Lanzarote, zeedag.

 1. Anneke schreef:

  Wat heerlijk een Zen dag. Gelukkig dat het weer wel meewerkt

 2. Aafje schreef:

  Heerlijk een zeedag niets moet alles mag
  En dan dat fantastisch eten ,wat een prachtig voorgerecht

 3. Nicole schreef:

  Heerlijk zo een relax dagje
  Lissabon staat ook nog op mijn lijstje.

 4. Sandra schreef:

  Heerlijk die spa EN die ouzo ;-D

Comments are closed.