Cruise nadert zijn einde

Vrijdag 28 juli 2023

Dit is de laatste zeedag en morgen gaan de eerste gasten van boord die in Bremerhaven zijn ingescheept. Dus een aantal gasten zien wij vandaag voor het laatst.

Zelf gaan we morgen “Hamburg on your own” doen. Dat betekent dat een bus ons naar Hamburg brengt en weer terug naar het schip maar dat we in Hamburg onze eigen gang gaan. In totaal ongeveer 6,5 uur. Dus we verwachten pas tegen vertrektijd weer terug bij het schip te zijn.

Ons diner vandaag wordt nog afgesloten met, wat we vroeger noemde, de Italiaanse avond waarbij gedanst wordt met de obers en de polonaise door de eetzaal gaat. Fijn dat dit weer terug is.

Zaterdag 29 juli 2023

Vroeg op om naar Hamburg te gaan. Het is twee uur rijden dus van de 6,5 uur blijft er 2,5 uur over om op eigen gelegenheid rond te wandelen. Dat het zo kort zou zijn, hadden we ons niet gerealiseerd. Maar het is mooi weer en we krijgen een mooie eerste indruk van Hamburg. We beperken ons bezoek tot de Rathausplatz en omgeving.

Hiermee loopt voor ons ook de cruise op zijn einde en morgen gaan we in IJmuiden weer van boord. Terug naar een wat normaler eetpatroon en voor ietsje minder alcohol.

We kijken terug op een mooie reis, ondanks dat we helaas wat dingen niet hebben kunnen zien of doen vanwege de weersomstandigheden, maar daarmee ervaren we wel dat het niet zo vanzelfsprekend is om even naar Groenland te varen. In Nederland trekt mist vrij redelijk snel op of is heel plaatselijk, maar ruim 24 uur door dikke mist varen is wel iets anders.

We zijn wel heel wat ervaringen rijker en zullen de verzorging van het personeel aan boord gaan missen.

Wij danken jullie voor het lezen van onze verslagen. Er is een flinke toename te zien in de bezoekcijfers en dat vinden wij erg leuk.

Mocht er zich nog iets bijzonders voordoen, dan plaatsen we zondag nog een extra verslag. Zodadelijk doen we ons laatste rondje bar en moeten de koffers voor het slapen gaan ingepakt worden want die worden in de nacht verzameld.

Fles Rosé cadeau van Costa

5 thoughts on “Cruise nadert zijn einde

 1. Els de Galan schreef:

  Geniet van de laatste nacht aan boord en een goede reis terug naar jullie eigen stekkie. Heb genoten van de verhalen en de foto’s en ben ook wijzer geworden over dat gedeelte van Europa. Bedankt daarvoor!

 2. Saskia schreef:

  Watveen leuke stad is Hamburg hè!
  En, Mateus, nam ik ook altijd mee. Heerlijk wijntje!

 3. Anneke schreef:

  Dankjewel dat we weer mochten meegenieten van jullie reis ookal was hij anders als gehoopt. Wel grappig dat jullie Hamburg bezocht hebben. De stad waar onze schoondochter Lara is opgegroeid. Goede reis naar huis en tot gauw

 4. Bärbel Wagner schreef:

  Hallo ihr beiden, war eine sehr schöne Reise und Danke dass ich euch kennenlernen durfte. Habe mich auf einem Foto erkannt! Liebe Grüße Bärbel

 5. Henk schreef:

  Het was weer genieten van de verslagen en de mooie foto´s

Comments are closed.