Zeedag op weg naar Stavanger

Vrijdag 8 juli 2022

Gisteravond, nadat we ons verslag online gezet hadden, zijn we naar de Atriumbar gegaan. Het was er zeer rustig vanwege de voorstelling in het theater en de tweede diner-zitting. We mogen weer aan de bar zitten, wat bij de laatste twee cruises die we gedaan hebben, vanwege corona niet mogelijk was. We missen achter de bar echter barman Royston, die we eerder die dag daar gesproken hadden en die gezegd had dat hij hier in de avond ook weer zou zijn. Hij was ’s middags van boord gegaan om Amsterdam te bezoeken. Hij zal toch niet de boot gemist hebben?

Wijnbar

We bestellen onze drankjes, de vertrouwde BBC (Baileys Banana Colada) die de eerste keer echter niet met echte Baileys gemaakt wordt. Dan zien we dat een andere bekende achter de bar staat. Haar naam is Luchie en we kennen haar van een cruise uit 2016. Die is ook blij ons te zien en geeft de bartenders de “opdracht” goed voor ons te zorgen.

Dan staat opeens Royston achter ons. Blijkbaar werkt hij nu als barman in de ruimte rond de bar en niet achter de bar. Hij vertelt ons dat hij de stad in geweest is met een collega die zei dat hij de weg kende in Amsterdam. Echter toen ze terug naar het schip moesten, bleek dat niet zo goed te zijn als verwacht en brak er lichte paniek uit hoe ze nu op tijd terug moesten komen bij het schip. Aangezien Royston nu met ons staat te praten is dat in ieder geval gelukt.

Wijnbar

Onze tweede BBC is wel zoals we willen dus die smaakt toch weer iets beter dan de eerste die met zogenaamde whiskey cream gemaakt was. We hebben ook de fles ouzo ontdekt tussen al die flessen die achter de bar staan, dus nemen we er eentje en als die erin zit gaan we nog even naar de wijnbar omdat Luchie daar later op de avond werkt. Het entertainment hier is van een wat hoger niveau. Er staat nu een violiste die virtuoos meespeelt op hedendaagse populaire hits. In de atriumbar stond eerst een DJ aan wat knoppen te draaien en daarna kwam een oudere pianist spelen, die de stem nog even op moest warmen, zullen we maar zeggen.

In de wijnbar kun je echter ook alleen maar wijn krijgen en dan ook alleen maar wijnen die niet in ons drankenpakket zitten. Maar dan wordt voor ons gewoon even bij een bar in de buurt besteld en nemen we een limoncello en sluiten we af met water voor Jeroen en cola voor Co. Wel genoeg drank voor vandaag. Er stond al een fles bubbels in de hut die leeg gegaan is, twee glazen wijn bij diner (daar waren we dan weer even bescheiden) dat met de rest hierboven genoemd, is best genoeg.

Trappen en liften

We gaan slapen en worden ’s morgens wakker omdat het al licht wordt in de hut. Blijkbaar zijn het geen verduisterende gordijnen meer zoals we gewend waren. Dat is wel een beetje jammer. Door de oranje kleur heb je wel meteen een zonnig gevoel.

We gaan ontbijten in het restaurant waar we ook dineren. Geen buffet, maar een menukaart. Deze cruise lukt het niet om de eggs benedict te bestellen, die vorig jaar van de ontbijtkaart verdwenen zijn. Dat is wel jammer voor Co want dat is zijn favoriet. Maar er is genoeg om de maag te vullen.

Jeroen houdt van koffie

Dan gaan we de benen strekken door een uurtje op het dek wat rondjes te lopen. We beginnen daarvoor op de jogging track, maar omdat de vloer daar nat is en de wind er flink te voelen is, zakken we een dek en lopen daar prettiger onze rondjes. Na afloop door naar de bar voor wat non-alcoholische dranken. De ochtend schiet al weer op dus we hebben niet heel veel tijd om op ons balkon van de zon te genieten voordat we naar de lunch gaan.

Flesje bubbels bij ontvangst

Na de lunch checken we even de gegevens van een cruise die we voor volgend jaar november hadden geboekt. Die blijkt opeens verdwenen van de website. Hij zou van Italië naar Brazilië gaan. We loggen even in op de Costa site en onze vermoedens dat het betreffende schip nu ingezet zal gaan worden om van Italië naar Abu Dhabi te gaan, blijken te kloppen, maar we moeten hier nog bericht over krijgen. Omdat er hier aan boord een boekingskantoor is, gaan we daarover wat vragen stellen. Wij willen dan met het betreffende schip de nieuwe route gaan doen, in plaats van op een ander schip de originele route. We moeten dit echter verder regelen met onze reisagente in Nederland, maar zoals gewenst staat het voorlopig wel in het systeem van Costa.

IJsje halen

Dan even shoppen. Co kijkt voor een nieuw t-shirt en wil er twee passen maar er is geen paskamer. Dat mag je in je hut doen. Dus we nemen de shirts even mee om te proberen en daarna gaat Co terug om ze te betalen.

De rest van de middag zitten we heerlijk op ons balkon en lopen we de achterstand van kranten in. Het is inmiddels bewolkt geworden, maar de temperatuur is redelijk.

Onze positie rond 16:00 uur

Tegen het einde van de middag nemen we nog een drankje en een ijsje op het Lido-dek en daarna gaan we nog even terug naar de hut voordat we naar het diner gaan. Een relaxte dag op zee. Hoewel we de aanwezigheid van een goede sauna missen, hebben we toch een fijne ontspannen dag gehad.

Verhaaltje maken, foto’s kiezen en dan na publicatie van ons verslag weer hangen aan de bar. Morgen Stavanger.

4 thoughts on “Zeedag op weg naar Stavanger

 1. Tim en Ron schreef:

  Gaan en jullie morgen naar de preikestolen? Wij zijn er afgelopen maand geweest. Leuk om mee te maken!

 2. Aafje schreef:

  Mooie rustige zee dag heerlijk.Hoop dat jullie in het centrum aankomen,,dat is echt
  beter dan in het industrieterrein waar wij toen aankwamen ,dan moet je een half uur in de bus zitten
  succes en mooi weer????

 3. Bert schreef:

  Leuk verslag van de zeedag

 4. Anneke schreef:

  Ondanks het ontbreken van de juiste sauna toch wel een lekkere dag gehad volgens mij

Comments are closed.