Maandag 1 augustus 2011

DSCF2038_resizeArta en zwembad

Vandaag is onze laatste hele dag hier in Griekenland. Morgen moeten we vroeg op het vliegveld zijn en kunnen we helaas niet genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Dus we nemen het er maar weer van. Echter de zogenaamde jus d’orange is wel erg sterk. De refills zullen bestaan uit half jus en half water, maar verder is het weer smullen.

We rijden naar Arta, in het verleden de “hoofdstad” van deze regio (nu is Ioannina dat). Dit neemt ongeveer 50 minuten in beslag. Daar bekijken we eerst een grote brug waar een legende aan hangt. Het verhaal gaat dat de bouwer er maar niet in slaagde de brug gebouwd te krijgen. Na diverse mislukkingen fluisterde een vogeltje hem in dat hij zijn vrouw moest offeren en dan zou het wel lukken. De bouwer zou zijn vrouw in de brug hebben ingemetseld. Waar of niet waar, maar er is in het verleden wel een scan van de brug gemaakt om te kijken of er menselijke botten in terug te vinden zijn.

We rijden door naar een parkeerplaats om verder het centrum van Arta in te gaan te voet. De stad heeft een uitgebreid winkelhart en we komen natuurlijk weer diverse kerkjes tegen. Ook een overdekte markt waar groente en fruit verhandeld wordt. Het is uitverkoop, maar we zien eigenlijk niets wat we zouden willen kopen. We lopen wel langs een fastfood zaak dat iets weg heeft van de formule van Mac Donalds. Echter de frietjes gaan in een aardewerken bakje en niet in een kartonen doosje. Later zullen we daar even stoppen voor een snelle lunch.

P1010455_resizeWe lopen door naar wat op de kaart als een oud kasteel wordt aangegeven. Jeroen heeft in een boekje gelezen dat binnen de kasteelmuren een oud paleis als hotel zou worden gebruikt, maar die info blijkt ook al heel lang over datum. We treffen een verlaten gebouw aan waar je nog niet dood gevonden zou willen worden. Van het kasteel is ook weinig over dus we zijn enigszins teleurgesteld over deze steenresten verzameling. Er vinden wel werkzaamheden plaats, maar met welk doel is voor ons niet duidelijk.

We gaan terug richting  auto met de voorgenomen tussenstop voor een late lunch. Vervolgens rijden we terug naar het hotel. We voelen ons voldaan en willen gewoon even bijkomen bij en in het zwembad. Het waait lekker en het is er dus weer goed uit te houden.

Voor het diner gaan we naar hetzelfde restaurant als gisteren. Dat was ons goed bevallen en spotgoedkoop. Dat het ons bevallen was, komt omdat de kwaliteit toch erg goed was. We worden hartelijk ontvangen en we hoeven niet meer uit te leggen dat we niet alles wat we bestellen samen op tafel willen. Dat gebeurt in Griekenland regelmatig waardoor in reisgidsen vaak wordt aangeraden steeds per gang te bestellen. Ook nu smaakt het weer goed en we hebben gezelschap van twee lieve katten die heel voorzichtig de stukjes vlees uit onze handen happen. Aaien vinden ze niet fijn, maar dat vergeven we ze. Liever dat ze voorzichtig zijn.

DSCF2043_resizeNa het eten gaan we direct terug naar het hotel. Het is ondertussen half 9 en we willen zo ook vast de koffers op orde brengen en niet te laat gaan slapen. Rest dus nog de terugreis. We lopen wat herinneringen door en we hebben vast nog dingen vergeten te vertellen.

Morgen naar huis…. Ach het heeft ook zijn voordelen. Terug bij onze schatten van katten, bereidbare wegen zonder al dat gekronkel, en….. het toiletpapier mag weer gewoon in de wc-pot.

We hebben genoten en hopelijk onze lezers ook, die we bij deze bedanken voor hun aandacht.