Maandag 18 en dinsdag 19 juli

DSCF0884resizeDe reis en meteen prijs.

Maandag 18 juli, 16:23 uur stappen we in de trein en gaan naar Schiphol. We hebben daar op de terminal  in het intercontinentale gedeelte een hotelkamer geboekt om voor de nachtelijke reis-activiteiten, nog een paar uur te kunnen slapen.

Het is niet heel druk op Schiphol en we zijn dus snel door de douane heen. We melden ons bij de incheckbalie van het Mercure hotel en hopen dat we al in de kamer mogen terwijl dat eigenlijk vanaf 20:00 uur is. We hebben geluk en mogen er al in. We droppen de koffers af en gaan een rondje door de terminal lopen. We eten wat bij de Mac en daarna gaan we naar onze kamer om een paar uur te slapen.

Iets na half 1 worden we wakker en gaan we douchen. We checken uit en gaan naar de balie om onze koffers af te geven. Eén voordeel van zo vroeg reizen is dat het nog niet zo druk is en we hoeven dus ook niet in de rij te staan om de koffers te droppen.

Ook bij de veiligheidscheck loopt het voorspoedig en dus zitten we ruim op tijd in de terminal om nog wat rond te lopen, hoewel de winkels nog dicht zijn, en wat te eten.

De vlucht vertrekt volgens schema om 4:30 uur en na wat wachten op de koffers, kunnen we de auto ophalen. Het is een Fiat Grande Punto. Niet erg schoon en geen volle tank, maar we gaan op weg. Het is ongeveer 60 KM naar Parga en dat gaat niet met hoge snelheid. Vaak is ook onduidelijk hoe snel je daadwerkelijk mag en op een ander moment zit je gewoon achter traag verkeer vast.

Ons hotel ligt aan een steile helling. Onze Punto heeft het zwaar maar redt het. We parkeren en melden ons bij de receptie. Daar worden we bijna als bekenden ontvangen. Vrienden van ons, Peter en Bert, zijn hier in mei geweest en hebben lekker gekletst met de mensen van het hotel hier. Ze hadden onze komst ook al aangekondigd en dat was zo goed blijven hangen dat ze meteen wisten wie wij waren.

De kamer is nog niet beschikbaar en terwijl we op het terras zitten te wachten, krijgen we een cola van het huis aangeboden. Eerder dan verwacht was de kamer beschikbaar en gaan we drie trappen op naar boven en krijgen daar een ruime kamer met een terras achter. In dekamer hebben we een mooi uitzicht op de baai en omliggende bergen.

DSCF0871We pakken wat spullen uit, verkleden ons en gaan te voet naar de stad om Parga te verkennen. Een mooie stad tegen de bergen op gebouwd. We nemen een lunch in Griekste stijl bij Jefse aan de boulevard, met gyros en vervolgen onze weg, langs het water en door kleine nauwe straatjes. Klik op deze foto voor betere weergave:

Mede vanwege de conditie van Co, na ziek te zijn geweest en nog steeds herstellende, gaan we rond half 3 weer naar het hotel. We kleden ons weer om, maar nu voor het zwembad. Daar verblijven wij tot ongeveer 18:00 uur zowel in als naast het zwembad. We maken kennis met Giota, een andere medewerkster van het hotel die werkelijk dol is op Peter en ons begroet alsof ze al lang op ons heeft zitten wachten en alsof ze ons al heel lang kent. Ze hangt meteen om onze nek en is blij dat we er zijn. We worden er gewoon verlegen van.

Als we naar de taverne van Yannis gaan om te eten, en we daarvoor even om moet kleden, treffen we in onze kamer een fles rode wijn aan namens Giota en Badin.  Aangenaam verrast en bij deze: Peter en Bert, bedankt voor jullie voorwerk.

Bij Yannis, naast de camping, eten we de voor ons gebruikelijke tzatziki, feta saganaki en de Yannes schotel van de grill. Daarbij een halve liter rosé en van het huis een ouzo toe. Tja, die fles wijn zal er straks wel in hakken.

We lopen nog een rondje door Parga en dan beklimmen we te voet weer de helling en de drie trappen van het hotel. Dag 1 zit er op en met die fles wijn, voelen we ons prijswinnaars.