De heenreis

DSCF5473_resize

Vrijdag 19 juni 2009

Het is zover: we vertrekken naar Vancouver. Onze vlucht zal om 15:40 vertrekken en we gaan altijd ruim op tijd naar Schiphol dus om 11:13 stappen we op de trein. Een half uurtje eerder dan gepland. We hadden tijd over dit keer!

Op Schiphol leveren we onze koffers in, kopen Canadese dollars en gaan langs de paspoort-controle. Dat gaat voorspoedig en we hebben dan ook de tijd om even de shops langs te gaan. Niets gekocht. Wel nog even de laptop opgestart en nog steeds blijken we gratis hotspots te kunnen gebruiken, terwijl we al bijna 2 jaar weg zijn bij Planet. We nemen nog wat te eten bij de Mac en gaan naar de gate. Er staat een flinke rij mensen voor de veiligheids-check, maar als het begint te bewegen gaat het redelijk snel.

Onze plaatsen zijn perfect. Geen 3 maar 2 stoelen naast elkaar en bij het raam met voldoende beenruimte. Perfect geregeld Ronald! De service onderweg is ook prima. We krijgen eerst de gebruikelijke amandelen met een drankje en daarna een Conimexmaaltijd (keuze was pasta of kip en wij kozen kip) bestaande uit een salade, rijst met sperziebonen en dus kip in saus en een mango-lemon puddinkje. Daarna kregen we thee en werd gevraagd of we er nog een likeurtje bij wilden. We kozen voor een Cointreau. Flinke scheut maar best lekker. Later een ijsje en daarna nog een ijsje en als laatste maaltijd een doosje met daarin een stukje appelgebak, een stuk quiche, fruit en salade. Tussendoor nog wat drankjes. Prima geregeld dus.

Onderweg hadden we trouwens schitterend uitzicht over de ijsvlaktes van Groenland en Noord-Canada. Heel veel gletschers en ijsschotsen of ijsbergen in zee. Helaas geen ijsberen kunnen spotten van zo hoog! Door de wolken heen ook nog een glimp van de Rocky Mountains kunnen opvangen.

We waren praktisch op tijd vertrokken van Schiphol en komen zelfs een kwartier voor schema aan in Vancouver, om 16:15. Met een tijdsverschil van 9 uur, lijkt het alsof we maar een half uurtje onderweg zijn geweest! Bij aankomst verloopt op de luchthaven ook alles bijzonder snel. We zijn zo door de paspoortcontrole en de koffers lieten niet heel lang op zich wachten. De rit met de taxi neemt wat meer tijd in beslag. Het is vrijdag einde werkweek en dus druk. De chauffeur haalt wat trucs uit om sneller door het verkeer te kunnen komen. Daarbij lopen we in één van die trucs vast op de parkeerplaats van een tankstation. Maar hij weet zijn taxi tussen twee in de rij staande auto’s door te sturen en we kunnen weer verder.

We checken in bij het hotel Sands we hebben een prima kamer, aan de achterzijde van het hotel.

We gaan wat uitpakken en daarna een stukje de stad in. Het hotel ligt vlakbij het strand, waar je een mooi uitzicht hebt over English Bay. We lopen Denman Street af naar Coal Harbour, aan de andere kant van de stad en rond 19:00 gaan we wat eten bij een grillroom vlakbij het hotel. Niet heel speciaal, maar het smaakt goed en het uitzicht over het strand en de baai is nog beter. We kunnen buiten op het terras zitten, maar gelukkig wel onder een afdakje, want het weer is nogal wisselvallig. Er valt af en toe een licht buitje. De temperatuur is wel prima.

Na het eten nog wat gewandeld over Davie Street. Iedereen zit aan de vrijdagavond-borrel. De cafe’s zitten goed vol. Je vindt hier restaurantjes met eten van over de hele wereld, tot aan Mongolië en Transsylvanië aan toe. Vooral ook veel Japans, met sushi. En ook héél veel Starbucks, Wilbert! Ander opvallend verschijnsel zijn de trolleybussen en allerhande andere bussen in verschillende formaten. Er is hier kennelijk uitgebreid openbaar vervoer.

Nu is het 21:30 en we beginnen de lange vrijdag goed te voelen. We willen nog even doorhalen dus dit verhaal maar even schrijven en dan gaan we straks gestrekt. Morgen gaan we verder.

One thought on “De heenreis

  1. Wilbert schreef:

    Doe mij maar 1 Venti Skinny Soy Machiatto met een extra shot en wat kaneel en nootmuskaat erop!

    Leuk jullie blog te lezen hoor!

Comments are closed.