Dag 2: Veel lopen en 3 rondjes in de draaimolen.

DSCF5562

We zijn vroeg wakker, maar hebben goed geslapen. Het is ongeveer 7 uur en we starten rustig op.

Het hotel is zonder ontbijt, maar je kunt het wel krijgen in het restaurant ernaast. We kiezen voor het “hungry man” ontbijt en daarna is er van hungry men zeker geen sprake meer: 2 eieren, 2 worstjes, spek, 3 halve toast, stukje meloen, gebakken aardappelen en 3 kleine pannekoekjes. Daarbij jus d’orange en koffie of thee.

We gaan de stad verkennen. Het is veel lopen maar het is nog erg rustig. De winkels gaan blijkbaar pas om 10 uur of zelfs later open en er zijn nog maar weinig mensen op straat. Het is nog een beetje druilerig, maar later op de dag wordt het lekker zonnig. Tussen veel lelijke flats staan toch ook interessante gebouwen, zowel oude als nieuwe. Bijvoorbeeld de nieuwe bibliotheek, die volgens de architect helemáál niet lijkt op het Colosseum in Rome…

We shoppen verder wat in souvenirwinkeltjes en een paar kleding zaken en nemen een bescheiden lunch bij de Subway. In de buurt van het sport-stadion zijn drakenboot-races aan de gang. We doen een rondje over het terrein en lopen daarna door naar Chinatown. Daar bezoeken we een chinese tuin. Vanuit Chinatown kom je terecht in Gastown, het originele begin van Vancouver. Daar is ook besloten om de verzameling houten huizen Vancouver te noemen. De houten huizen brandden al snel af en van wat er daarna aan stenen huizen werd gebouwd, staat in deze buurt nog redelijk wat overeind. Ook grappig is de stoomklok, die elk kwartier een deuntje stoomt.

In Gastown scoren we onze eerste knuffels voor de verzameling. Ze zijn hier al helemaal klaar voor de Olympische Spelen van komende winter. De vier mascottes zijn volop verkrijgbaar. Op de foto boven dit verhaal zie je: Muk Muk, Miga, Quatchi en Sumi. Verder ook een leuk zwart beertje gekocht.

Daarna door naar het water en we zien een enorm cruiseschip liggen met daarop het symbool dat sommigen misschien nog wel kennen van de tv-serie Loveboat. Het hoofd met het naar voren waaiende lange haar. Het betreft hier echter wel een ander schip, namelijk de Diamond Princess. Aan de andere kant van Canada Place ligt nog een cruiseschip. Deze blijkt uit Rotterdam te komen: de Zuiderdam van de Holland America lijn.

We lopen naar Harbour Centre Tower en maken een reservering voor het restaurant in de toren voor vanavond. Nee Annette, ook hier is het gelukkig geen revolting restaurant, maar een revolving one!

Na nog een paar bezienswaardige art deco gebouwen is het ondertussen half 5 en maken we even een pauze in ons hotel. Om half 7 lopen we naar het restaurant en krijgen een tafel aan het raam. Erg fijn want we zitten op grote hoogte op een draaischijf zodat je een mooi uitzicht over Vancouver hebt.

Eten en uitzicht maken het een mooie avond en na drie rondjes om de as, houden we het voor gezien. Het is nog lekker buiten en kunnen zonder jas teruglopen naar het hotel. Is inmiddels half 12, dus we zijn al aardig gewend aan de nieuwe tijden.

 

2 thoughts on “Dag 2: Veel lopen en 3 rondjes in de draaimolen.

  1. Wilbert schreef:

    Wat een lieve knuffels! En die boom op die flat wat een giller!

  2. Gerrit Jan schreef:

    Mogge Co……heheheheh

Comments are closed.