Vertrek uit Amsterdam

20140802_134124_resizeZaterdag 2 augustus.

Het begint al lekker. Voor de grap maakt Co de opmerking dat hij hoopt dat de treinen rijden, immers de afgelopen weken hebben we bijna elke keer dat we de trein gebruiken te maken gehad met vertraging en de vorige dag was er nog een stremming tussen Hoorn en Purmerend vanwege een aanrijding met een persoon (zoals de NS dat noemt).

Warempel, er is weer een aanrijding en het treinverkeer tussen Hoorn en Purmerend is weer gestremd. Snel nemen we de eerst mogelijke trein om via Alkmaar alsnog naar Amsterdam te reizen. Dat gaat dan verder zonder problemen en na een korte wandeling vanaf het Centraal Station staan we bij de Passenger Terminal in de rij om de koffers af te geven. Daarna volgt de rij om in te checken. Daarbij krijg je een volgnummer voor het aan boord gaan. Omdat Co ondertussen Pearl member van de Costa club is, krijgen we een laag nummer zodat we meteen aan boord kunnen gaan. Dat schiet lekker op.

DSCF5594_resizeIn de hut zetten we de handbagage neer en pakken de pasjes van bed waarmee je aan boord betaalt en waarmee je de deur van je cabine opent. Helaas blijkt de all inclusive beverages niet op de kaart te staan (onbeperkt drinken met uitzondering van premium merken sterke drank). Dus maar even naar de klantenservice. Die vertelt dat het even duurt na het aan boord komen dat dit pakket actief wordt en we moeten later terug komen voor nieuwe pasjes. Dus eerst maar even ergens een drankje halen dat later dan weer van de rekening gehaald wordt. We hebben toch wat dorst gekregen.

DSCF5597_resizeVervolgens zijn we voor een late lunch wat gaan eten bij het buffet-restaurant en daar was veel keus en het smaakte allemaal erg lekker. Daarna terug naar de hut en de koffers uitpakken die ondertussen bezorgd waren. De tijd schiet al op en voor de safety drill willen we toch onze pasje op orde hebben. Dus nu met het boekingsbewijs naar de klantenservice en ze maakt het in orde. Meteen in de rij om de creditcard te koppelen zodat we uitgaven kunnen doen en dan is het bijna zover. Terug naar de hut voor de zwemvesten en om half 5 moeten we naar uitleg in 6 talen (Italiaans, Engels, Frans, Nederlands, Spaans en Duits) naar de verzamelpunten op dek 9. Daar weer in 6 talen een heel verhaal aanhoren wat te doen in geval van een alarm. Gelukkig is de oefening voorbij voor we vertrekken en kunnen we de afvaart vanaf het dek meemaken.

20140802_204811_resizeNa een heel klein beetje regen is het droog en het blijft ook droog dus we kunnen heerlijk op het dek staan. Daar vandaan kunnen we nog wat bootjes zien die vandaag hebben meegevaren met de Canal Parade tijdens de Amsterdam Gay Pride. We hebben allebei een roze shirt aan voor de gelegenheid en Jeroen staat weer driftig te zwaaien naar iedereen beneden. Om 6 uur gaan we even terug naar de kamer om de camera’s weg te leggen. We vragen aan onze cabin steward om de menu’s van de restaurants. We hebben keuze uit twee restaurants (het buffetrestaurant en het “bijbetaal-restaurant” niet meegerekend) en het menu van Botticelli spreekt het meeste aan. Op deze “Neo-cruise” is er geen vaste tafelzitting meer. Wegens de drukte wordt wel aangeraden om ofwel vroeg te komen eten, dan wel later op de avond. Wij kiezen voor vroeg en staan daarom even voor 18:30 uur voor de deur.

4 thoughts on “Vertrek uit Amsterdam

 1. Ger Bouwhuis schreef:

  blijf schrijven en geniet er met volle teugen van.

 2. Tonja schreef:

  Hele leuke tekst weer, ik blijf jullie verhalen trouw volgen. We zullen er ook voor zorgen dat papa en mama de tekst krijgen. Xxx

 3. Ed en Willem schreef:

  Tja, en waren jullie vroeg genoeg met eten? De samenvatting op tv van de canalparade was aardig. Begint wel op elkaar te lijken.
  Groet

 4. Ger Bouwhuis schreef:

  Hallo luitjes hoe is het in Rusland zie wel foto’s op FB maar ik zou jullie avontuur wel willen volgen.

Comments are closed.