Eerste zeedag

20140803_191125_resizeZondag 3 augustus 2014

De nacht verloopt wat woeliger dan we verwachten. Nee, dat ligt niet aan de alcohol, maar aan de wat ruigere zee of omdat dit een wat kleiner schip is dan de Costa Deliziosa. Uiteindelijk zijn we voldoende uitgerust en gaan we voor een ontbijtje kijken bij buffet restaurant Giardino. Daar is het behoorlijk druk, dus het is even schipperen om een tafeltje en een bord met eten te bemachtigen. Op de terugweg naar de 14e etage stoppen we bij de Samsara Spa om daar eens te bespreken welke behandelingen we kunnen boeken als Samsara reiziger. We nemen voor vandaag een pakking en voor dinsdag de massage van 50 minuten.

Daarna gaan we lekker rustig wat lezen op ons balkon. Co neemt de digitale krant erbij op zijn tablet en Jeroen begint in het boek Rusland voor Gevorderden van Jelle Brandt Corstius, als voorbereiding op het bezoek aan St. Petersburg over een paar dagen. We nemen er een theetje bij. Voor de koffiemachine op de kamer moet je namelijk 1,50 extra betalen per kopje en de thee blijkt inbegrepen te zijn.

We gaan op tijd lunchen want om 13:00 uur hebben we de afspraak in de Spa voor een pakking. Daar blijken twee Nederlandse schoonheidsspecialistes te werken die ons meenemen naar de duo-behandelkamer. Van hen horen we dat de Spa niet van Costa is, maar wordt gerund door een ander bedrijf, dat op heel veel cruiseschepen schoonheidsspecialistes inzet. De pakking en de bijbehorende massages zijn heerlijk en het afsluitende kopje kruidenthee ook. Daarna genieten we nog verder van de faciliteiten in de Spa, met sauna, stoombad en thermaal bad.

Voor het eten kiezen we vandaag voor het Samsara restaurant. In de Spa hoorden we namelijk van iemand dat je daar ook de gerechten kunt bestellen van het Botticelli restaurant beneden. Dat maakt het kiezen dan natuurlijk erg makkelijk. Op weg naar het restaurant lopen we door een bar waar net een VIP cocktail party (reizigers met een suite) wordt gehouden. Evengoed mogen wij ook even aanschuiven voor een hapje en een drankje. In het Samsara restaurant is het weldadig rustig en we hebben een mooi tafeltje voor twee bij het raam. We nemen de mozzarella met ham en de cannelloni “van beneden” en de runder tenderloin en de chocolate cheesescake van de Samsara kaart. Het smaakt allemaal weer top, vooral de cheesecake is om bij weg te smelten.

20140803_210939_resizeNa het eten maken we nog een rondje over het dek. Niet alleen om te genieten van de mooie zonsondergang, maar ook om een poging te doen om GSM bereik te krijgen. We ronden nu de kop van Denemarken en we willen graag Co z’n vader nog even feliciteren met zijn 75e verjaardag. Helaas krijgen we geen goede verbinding met het vaste land, dus bellen we dan maar even duur met het maritieme netwerk.

We gaan zo weer even naar de bar voor cocktailtje en een limoncellootje en dan zit deze rustgevende dag er alweer op. Morgen zullen we rond 14:00 uur aankomen op het Deense eiland Bornholm.