Zeedag 9. Laatste zeedag

Zondag 10 december 2017

Vandaag is onze laatste zeedag. Daar willen we nog even goed gebruik van maken, want de komende 5 dagen staan er nog allerlei excursies in (voor ons) nieuwe werelden te wachten. We willen nu dus nog lekker een dagje rust.

Na het ontbijt op dek 10 lopen we vandaag slechts 5 rondjes. Om kwart over 10 is er namelijk een informatie bijeenkomst over de ontscheping in Dubai vrijdag. Daar willen we graag bij zijn. Op het dek is het heerlijk leeg en rustig, want vanwege de harde wind zijn de ligbedden niet uitgestald.

De informatie bijeenkomst bevat eigenlijk alleen maar goed nieuws. We mogen vrijdag tot 3 uur ‘s middags van onze hut gebruik maken, in plaats van normaal tot 8 uur ‘s morgens. Dat geeft ons wellicht nog de mogelijkheid om te douchen na onze laatste excursie in Dubai vrijdag. Daarna kunnen we de handbagage stallen totdat we van het schip gaan. We mogen ook nog blijven eten en drinken totdat we ontschepen, dus dat is allemaal heel goed geregeld. Daar zijn we erg blij mee. We nemen dan ‘s avonds na het diner een taxi naar de luchthaven.

Na de koffie gaan we een uurtje lezen op het balkon in de zon en dan is het alweer tijd voor de lunch. Daarna gaan we verder lezen in onze boeken. Met wat kunst- en vliegwerk weten we onze ligbedden en handdoeken zo te positioneren dat we niet verbranden in het directe zonlicht.

De warmte en het zonnetje leiden tot een tukje op bed en dan gaat opeens de telefoon. Het zijn Aafje en Agaath, twee Nederlandse zussen die we op de excursie naar Petra hebben leren kennen en die we zo’n beetje elke dag wel tegen komen voor een praatje. We hadden het al een keer gehad over samen eten in restaurant Medusa op dek 10, en nu blijkt Aafje dat geregeld te kunnen hebben. We gaan dus vanavond gezellig met zijn vieren aan tafel boven.

Om 6 uur gaan we naar boven. De grote ronde tafel is al voor ons gereserveerd. De Nederlandse host Wim komt ons vieren ook nog even een gezellige avond wensen. En dat wordt het ook. We hebben het super leuk met onze twee “cruise-moeders”. We wisselen heel wat levenservaringen uit zo aan tafel samen. En er wordt vooral veel gelachen.

Nu snel het verslag online zetten en dan nog een borreltje beneden halen. We maken het niet te laat, want morgen moeten we alweer om kwart voor 8 present zijn voor de excursie in Muscat, de hoofdstad van Oman.

One thought on “Zeedag 9. Laatste zeedag

  1. Henk schreef:

    Gezellig een nederlandse avond.

Comments are closed.