De oversteek 2019 dag 2 van 6

Vrijdag 22 november 2019

Gisteravond aan de bar werden we opgeschrikt door een omroep van de kapitein. Vanwege een medische noodgeval was het schip omgedraaid en zouden we terugkeren naar de Canarische Eilanden. Later zouden we meer informatie ontvangen over het verdere schema van de reis. Dit nieuws leeft natuurlijk onmiddellijk onder de passagiers. Aan de bar komen allerlei verhalen langs van eerder meegemaakte noodsituaties en reddingen per helikopter.. Tja, na zo’n mededeling kun je niet anders dan doen afwachten. Overigens heeft ook dit schip op het achterdek een plek waar een helikopter zou kunnen landen. We zijn nu alleen nog te ver weg van land verwijderd om een helikopter te sturen.

Vanmorgen worden we wakker met de zon op ons balkon. Opeens bedenken we dat als de zon in onze hut schijnt, we nu toch weer naar het westen aan het varen zouden moeten zijn. Jeroen installeert snel de Costa app op zijn mobiele telefoon en ziet inderdaad dat we een paar uur geleden alweer omgedraaid zijn. Het kan natuurlijk zijn dat de situatie van de patiënt verbeterd is, maar we vrezen dat het omgekeerde het geval is. Vanwege de privacy krijgen we daar natuurlijk verder geen mededelingen over.

We beginnen onze dag met een ontbijt in het Club restaurant. Gevolgd door onze dagelijkse wandeling op dek 3 van een uur. Dit is eigenlijk wel een prettige plek om te lopen. Het is er redelijk rustig, het pad is op de meeste stukken breed en je loopt een beetje beschut tegen zon en wind. Na de 5,7 kilometer zakken we nog een etage af, voor een kopje koffie en een cola aan de bar.

Ons vaste programma vervolgt op ons balkon, met een boekje erbij. Ondertussen komen cabin steward Marshal en butler John vragen of ze de hut mogen schoonmaken. Dat is natuurlijk geen probleem. We vragen meteen even of ze op Facebook zitten en voegen ze toe aan onze lijst. Altijd handig om op een latere reis te kijken of ze toevallig weer aan boord zijn.

Positie rond 4 uur vanmiddag

Bij de lunch zitten we gezellig aan tafel bij een echtpaar uit Australië. Er zijn aardig wat Ozzie’s aan boord, zo blijkt. Ze zijn vooral bezorgd over de droogte en de bosbranden daar. Nadat we uitgegeten zijn, lopen we nog even langs bij het grote restaurant op dek 2. We hebben gehoord dat ober Jigmesh, die we kennen van onze vorige cruise, nu in dit restaurant zou werken. We treffen hem al meteen bij de ingang en we praten even kort bij. Hij had ons ook al eens willen opzoeken, maar dat is lastig met zijn werkschema.

En zo heb je er 3

Dan volgt de gebruikelijke gang naar de Spa. Tijdens het uitwaaien buiten, spotten we de eerste vliegende vissen van deze reis. Nog geen hele zwermen tegelijk, maar het begin is er.

Wat we nog niet geprobeerd hebben zijn de crêpes in de Gelateria. Dat gaan we vandaag dan maar eens doen. Ober Karl bakt twee mooie pannenkoekjes, eentje met Nutella en eentje met suiker. Dat is weer smullen! Nu we er toch zijn, nemen we ook maar een ijsje toe…

Diner

Terug op het balkon lezen we weer wat verder in onze boeken, in afwachting van het bezorgen van de menukaart voor vanavond. Het is weer genieten hier op de Atlantische Oceaan!

2 thoughts on “De oversteek 2019 dag 2 van 6

  1. HENK schreef:

    Heerlijk dat jullie zo genieten. Ik dacht even bij het zien van het kaartje dat de kapitein ook in de bar had gezeten.

  2. Fred Hendriks schreef:

    Leuk jullie verhaal te lezen.
    Groetjes van Curacao.
    Carla &Fred

Comments are closed.