De oversteek 2019 dag 1 van 6

Donderdag 21 november 2019

Na het diner van gisteravond gaan we naar de kamer om ons verslag te maken. We hebben nog veel te doen dit keer dus het plaatsen wordt wat later. Vooral het kiezen van foto’s moet nog gebeuren. Het is dan ook daarom dat we wat later aan ons bar-rondje beginnen.

We hebben de tijd want vannacht gaat de klok weer een uur terug. We nemen de dus de tijd om gezellig te kletsen met bartenders, andere gasten en te luisteren naar de muziek. Met name in de Atriumbar, vinden we het live-roptreden erg geslaagd. Bij de Libra Bar treedt Mr Chocolate op. Die heeft echter de gewoonte om vele stiltes te laten vallen in zijn muzieknummers, om te horen of de mensen mee zingen. Dat is een paar keer leuk, maar als je van zijn goede zang wilt genieten, gaat het op een gegeven moment wel vervelen, al die drop-outs.

We varen vannacht volle kracht over de oceaan. Mede door het extra uurtje zijn we vroeg wakker en gaan ontbijten in de Club, maar niet nadat we bij het buffet nog een paar donuts gepakt hebben. Die hebben ze in de Club niet, maar zijn wel erg lekker.

Vandaag kunnen we het volledige rondje van 570 meter rond lopen op dek 3. Dat gaan we dan ook 10 keer doen en zo zijn we iets langer dan een uur bezig voordat we het vocht aan de bar gaan aanvullen. Tijd om te lezen. Op het balkon staat de zon zijn best te doen dus dat is prima zitten en lezen.

Op tijd naar het buffet voor de lunch. Om 13:00 uur hebben we onze massage en dus willen we dan gegeten hebben. Daarbij moeten we ons in de cabine ook even de badjas in hijsen. De massage duurt ruim 50 minuten. Bevalt ons prima, maar helaas storen we ons er een beetje aan dat daarna geprobeerd wordt om tot afname van meer behandelingen te sturen.

We doen nog even een rondje sauna zodat de laatste massageolie ook de huid verlaten heeft, voordat we weer op ons balkon verder gaan lezen in ons boek. Dit is een perfecte zeedag.