De oversteek 2019 dag 4 van 6

Zondag 24 november 2019

Als we vanmorgen de deur naar het balkon open doen, voelt de lucht al warm en vochtig. Het is duidelijk dat we de tropen naderen.

Eindelijk weer BBC

Na het ontbijt in het Club restaurant gaan we onze ochtendwandeling maken. Het blijft een heerlijk gezicht, om zo al rondwandelend over de oceaan uit te kijken. Geen lawaai van brommers, auto’s of vliegtuigen; geen schepen of eilanden in de omgeving te bekennen. Alleen maar water om je heen, zover je kunt kijken. Dat is toch het magische gevoel van per schip de oceaan oversteken.

Zonsopkomst

Na de koffie en cola aan de bar, lezen we weer een stukje in onze boeken op het balkon. Om 12.00 uur volgt de omroep van de kapitein met wat informatie van de brug. Het is 25 graden vandaag, en het zeewater is zelfs nog een graadje warmer. Vanmiddag om 15.00 uur zullen we Kreeftskeerkring passeren en komen we daadwerkelijk in de tropen terecht.

Bij de lunch gaan we vandaag weer eens kijken wat ze voor speciaals hebben bij het zwembad in het Lido. Van de week werd daar bijvoorbeeld paella geserveerd (niets voor ons, dus) en vandaag hebben ze er kebab aan de spies. Je kunt er je eigen broodje kebab samenstellen, met toebehoren en sausjes. Lekker!

Door naar de Spa voor ons middagritueel. Het is opnieuw erg rustig in de sauna. Er zijn maar een paar andere bezoekers. Dan hebben we toch nog een beetje lekkere trek gekregen en gaan we een crêpe eten bij Karl in de Gelateria. Nou ja, als je daar dan toch bent, neem je er natuurlijk ook een ijsje bij. Karl kijkt al uit naar het einde van de oversteek. Hij hoopt op Sint Maarten in zijn vrije tijd aan land te kunnen gaan.

Er komen nu wat meer partycrashers (wolken) aan de lucht, waar zelfs een paar druppels uit vallen. Dus in plaats van een boekje lezen op het balkon, gaan we even een tukje doen.

Vanavond is het La Notte Bianca en daarom trekken we onze witte shirts aan. Barman Ketut heeft beloofd een speciale cocktail voor ons te maken vanavond. Gisteravond kregen we van Jan een Apple-tini, een Martini met appel likeur. Best lekker, maar het haalt het toch niet bij een BBC.

Tot morgen maar weer!

One thought on “De oversteek 2019 dag 4 van 6

  1. Henk schreef:

    Ziet er weer prima uit. Temperatuur hier is ongeveer 20 graden lager. Dus geniet er van. Zal aan mij liggen maar wat is een BBC.

Comments are closed.