De oversteek 2019 dag 5 van 6

Maandag 25 november 2019

Gisteravond bij het diner is wel duidelijk geworden dat we de controle over de desserts verloren hebben. Voor de vorm mogen we nog bestellen, maar de rest wordt ook gewoon op tafel gezet. Dat betekent drie verschillende toetjes waarvan sommige dubbel. We hadden 5 stuks om samen weg te werken: 2x crème brulé, 2x chocolade mousse met peer en 1x aarbeienmousse. Oké, er zijn ergere dingen.

Flink ons best gedaan

Rond 15:00 uur zijn we gisteren de Kreeftskeerkring gepasseerd. Je kon meedoen aan een soort doopritueel, maar dat vonden wij niet zo interessant, maar na het diner troffen we wel een certificaat aan dat wij die dus hebben gepasseerd. Jammer wel dat de achtergrond van het certificaat niet de Atlantische oceaan aangeeft, maar de Indische. Ach, het gaat om het idee.

Gisteravond in de Librabar heeft barman Ketut voor ons een drankje in gedachten dat bestaat uit Martini Fiero en tonic. Best lekker maar we sluiten toch weer af met limoncello en daarna een cola voor Co en water voor Jeroen. Weer een hele fles van 1,25 liter. Die drinkt hij niet meteen leeg hoor. Die gaat mee naar de hut.

Geen biefstukje

Vannacht hadden we weer een uur extra en daarmee komt het verschil met Nederland op 4 uur. Daarom zijn onze verslagen ook later. Voor Sint Maarten zou er nog een uur verschil bij moeten komen, maar dat is niet voor de komende nacht aangekondigd en meestal doen ze het niet in de nacht voorafgaande aan een bestemming, als dat niet nodig is. Ach we  horen het wel. Komende nacht, of toch die erop. Morgen in ieder geval nog een zeedag.

Iets wat je ook met handdoeken kunt doen.

We zijn vroeg bij het ontbijt en vroeg met onze rondjes op het dek. Des te meer tijd om te lezen voor de lunch. De dag begon behoorlijk bewolkt, maar al snel krijgt de zon weer vrij spel en is de schaduw aangenamer dan in de zon zitten. De zweetstraaltjes lopen over onze ruggen. Het is vandaag 26 graden buiten en het zeewater zou maar liefst 27 graden zijn.

Trek in taart?

Vandaag staan de koks met grote taarten bij de lunch. Laten we daar nou niets van genomen hebben. Er was ook al zoveel lekkers bij de buffetten, dus de borden zijn wat hoger opgeladen en zonder spijt genieten we er van. Vanmiddag maar geen pannenkoekje halen.

Na het bezoek aan de Spa gaan we niet via de etage met hutten naar de achterkant van het schip, maar gaan we over dek 9 langs de zwembaden en het restaurant. Bij het zwembad in het midden van het schip (het Lido) is het niet zo druk. Het dak is slechts half open, waarschijnlijk vanwege de wind. Achterop is het wel behoorlijk druk. Daar nemen we wat te drinken en gaan dan op ons balkon op onze ligbedden weer lekker lezen.

Straks weer diner en morgen zijn we er weer met een nieuw verslag.

One thought on “De oversteek 2019 dag 5 van 6

  1. Aafje schreef:

    Ik neem wel een mandarijntje als toetje.

Comments are closed.