Vertrek naar Venetië

Donderdag 7 november 2019.

Vliegtuig bij aankomst in Amsterdam, geen slurf.

Na de laatste klusjes in huis te hebben gedaan, gaan we rond kwart voor 12 naar het station voor de sprinter naar Schiphol.

Boot naar de stad

Op Schiphol aangekomen hebben we ongeveer 15 minuten nodig van de trein tot en met de security check. Lekker snel en bij de check zijn nieuwe apparaten voor het controleren van de handbagage waardoor je geen spullen meer uit je tas hoeft te halen. Dat scheelt een hoop gedoe.

Vanaf de boot

Tijd voor een broodje want we hebben alleen nog maar een plakje ontbijtkoek op. Het kost dit keer weinig moeite een tafeltje te vinden bij de Mediterranean Sandwich Bar.

Rialto brug

Half vier vertrekken we. Mooi op tijd en de vlucht gaat een kleine twee uur duren. Als we landen in Venetië is het ondertussen wel donker. Vanuit het vliegtuig kunnen we het centrum zien liggen nadat we over de lagune gevlogen waren.

Man in Venetië

Nadat we het vliegtuig verlaten hebben, spoeden we ons naar de boot van Alilaguna die ons in ongeveer anderhalf uur naar onze halte dicht bij ons hotel moet brengen, Santa Maria del Giglio. Hoewel de raampjes nat en enigszins beslagen zijn, krijgen we wel al een impressie van de stad. We varen door het Canal Grande, met alle mooie palazzo’s langs de oever en varen ook onder de Rialto brug door.

Onze hotelkamer

Na het verlaten van de boot zijn we snel bij ons Hotel Flora. Het is ondertussen bijna half 8 en we hebben wel trek dus nadat we de kamer bekeken hebben, die er goed uit ziet overigens, gaan we bij Vino Vino eten. Deze bistro krijgen we als tip van de hotel eigenaar. Het eten bevalt ons goed en omdat er voor morgen slecht weer verwacht wordt, besluiten we na het eten een stuk door de stad te gaan lopen, waarbij we uiteraard het San Marco plein bezoeken.

San Marco Basiliek

We kopen een paar blikjes cola en gaan dan naar onze kamer. De eerste indruk is er. Morgen kijken of we over verhoogde paden moeten lopen in de regen, of dat het allemaal wel mee valt.

Brug der zuchten

4 thoughts on “Vertrek naar Venetië

 1. Christina schreef:

  Prachtige stad. Nog nooit geweest, maar staat nog wel op ons verlanglijstje 🙂

 2. Anneke schreef:

  Ziet er erg mooi uit. Misschien ook een idee voor Henk en mij.

 3. Jan schreef:

  Mooie foto’s was ooit ook in Venetië met Angelika .

 4. Carla schreef:

  Wat een fantastische reis weer! Heel veel plezier in het prachtige Venetië

Comments are closed.