De oversteek, dag 4

P1050091_resizeVrijdag 12 december 2014

We worden vandaag wakker bij zonsopkomst. Omdat we al dagen naar het westen varen, komt de zon zo’n beetje recht voor ons balkon aan de horizon. Daar maken we dan maar meteen een foto momentje van. Overigens staat de maan ook al een paar dagen in het oosten te schijnen, tegen bedtijd. Het is een schitterend gezicht om op het balkon al tandenpoetsend naar het maanlicht op het zeewater te kijken.

DSCF7007_resizeVandaag staat de excursie “achter de schermen” op het programma. Omdat we redelijk vroeg op zijn, hebben we nog tijd genoeg voor een ontbijtje en het gebruikelijke wandelrondje buiten over het dek. Het is vandaag weer een paar graden warmer, ongeveer 25, met een mix van zon en wolken.

Dan verzamelen we in het theater, waar de tour door het schip zal gaan beginnen. We worden verdeeld per taal, waarbij wij zijn ingedeeld in de Engelse groep van tourguide Sebastian. De Nederlandse Ada wordt ingezet op een grote groep Duitsers. DSCF7013_resizeAls start krijgen we een mooie lasershow te zien. Daarna gaat de rondleiding door het theater, met een uitleg over o.a. de bewegende vloer en de manier waarop ze voorkomen dat de theaterbelichting meedeint met het schip. Ook komen we bij de kleedkamers van de artiesten. Daarna gaan we met Sebastian naar de gedeelten van het schip waar normaal gesproken geen passagiers komen: de crewbar, de kantine voor de crew en die voor de officieren, de keuken, de bakkerij, de slagerij, de werkplaats en de wasserij. Je krijgt hier een beetje een indruk hoeveel extra mensen er achter de schermen op het schip bezig zijn om jou een leuke vakantie te bezorgen. Sommigen geven met trots een uitleg over hun werk. Ook zien we hoe schoon alles in de keuken wordt gehouden en hoe streng de regels zijn over de omgang met voedsel. En eindelijk kunnen we met eigen ogen de roltrap zien, waarmee de obers vanuit de keuken naar het restaurant gaan op de 2e en 3e verdieping. Tussendoor krijgen we nog een hapje en een drankje aangeboden. De tour gaat niet naar de machinekamer en ook niet naar de brug. Dat wisten we van tevoren al. Maar desondanks vonden we het een heel geslaagd uitje.

DSCF7056_resizeNa de lunch gaan we ons vaste rondje doen in de Spa. Het is er vandaag opnieuw erg rustig. We genieten weer van het bijna verlaten zonnedek daar en spotten opnieuw een paar vliegende vissen. Dan nog een snel een hoofdstukje lezen op het balkon, want om 17:30 uur moeten we alweer paraat staan voor de Costa Club cocktail party in het theater. Het is vanavond de tweede gala-avond, dus er geldt een formele dresscode. Zoals gebruikelijk is de party niet heel bijzonder. Een hapje en een drankje en dan een korte speech van de kapitein en een voorstelrondje van het cruise management. De kapitein bedankt ons nog voor onze kalmte tijdens de calamiteit van gisternacht en meldt dat we waarschijnlijk volgens schema aan zullen komen op Antigua.

DSCF7072_resizeOp weg naar het restaurant vraagt een fotografe of we willen poseren. Nou ja, zo vaak zijn we niet samen in pak te zien, dus we wagen het er weer op. Het resultaat kunnen we morgen in de fotoshop bewonderen. We laten ons weer culinair verwennen tijdens het gala diner, met vandaag o.a. varkenshaas medaillons in gorgonzola saus en een verrukkelijke chocoladetaart.

P1050105_resizeVandaag gaan we eens direct na het eten naar de bar. Daar is het nog een drukte van jewelste, met alle feestelijk geklede gasten. We komen er ook de Amerikanen Joe en Ray weer tegen. Om 21:00 uur gaan we samen naar de show in het theater, waar we best van onder de indruk zijn. Het lijkt erop dat het entertainment dit keer kwalitatief een heel stuk beter is dan op eerdere cruises. Aan de bar kletsen we nog wat verder onder het genot van een Planter’s Punch en de standaard limoncello. Daarna nemen we verderop nog een frisje bij barman Mojan in de Libra bar. Daar staat een goede zanger/gitarist te spelen.

P1050120_resizeMorgen eindelijk weer eens een rustige zeedag, zonder programma! We zijn er al achter dat zes zeedagen achter elkaar helemaal geen straf is. Vannacht ook weer een uurtje extra voor ons, waarmee het tijdverschil met Nederland vanaf zaterdag op -4 uur uitkomt. Welterusten!

3 thoughts on “De oversteek, dag 4

 1. jacqueline schreef:

  Hebben ze aan boord van de Costa Luminosa wel een echt sauna, niet eerder heb ik die aan boord van een Costa schip gezien.
  Alleen Turks stoombad.

  1. Jeroen en Co schreef:

   Nou de Deliziosa is precies hetzelfde dus ook met sauna, uitkijkend over de zee, naar voren.

   1. jacqueline schreef:

    Oké, op de Deliziosa zijn we niet in de sauna geweest, vandaar. ……

Comments are closed.