Miami per bus en te voet

P1050452_resizeZondag 21 december 2014

Van Europa naar de VS reizen, door de langdurige immigratie werken en dan dezelfde dag weer naar huis vliegen. Het klinkt als iets idioots, maar toch reizen veel cruisegangers nog dezelfde dag weer terug. Het is hun puur om de cruise te doen. In dat opzicht, is het niet eens zo gek dat wij nog slechts 2 dagen in Miami doorbrengen.

P1050480_resizeNa een goede nachtrust gaan we ontbijten in het hotel. Hoewel dat in Amerika meestal niet het geval is, is het nu inbegrepen. Na de buffetten van het schip hebben we ons voorbereid op een wat beperkter buffet. Dat is wel het geval, maar het is zeker niet slecht voorzien en je kunt je glas met verse jus d’orange bijna niet leeg krijgen omdat deze al snel weer wordt bijgeschonken.

DSCF7679_resizeOmdat we in het hotel vrij internet hebben, besluiten we vandaag eens geen internetbundel aan te breken op onze telefoon. De afgelopen reis heeft bewezen dat we best wel eens zonder kunnen. Dus overdag even niet vandaag.

DSCF7789_resizeVandaag gaan we met de Big Bus. Dat is een hop on hop of bus. De halte is vlak bij ons hotel en daar staan al wat mensen te wachten. Als de bus arriveert, zit het boven al goed vol. Volgens de gids is er nog 1 plek vrij en Co vraagt Jeroen daar heen te gaan. Boven blijkt er nog een plek vrij, maar Co hoort Jeroen niet roepen. De gids doet het vervolgens via de microfoon, dus de hele bus weet nu zijn naam. “Co, will you please come up, there is another seat available. Hold on to the rail you are a big boy”. Zoiets riep ze. Hoewel we niet naast elkaar kunnen zitten, is dit voor het uitzicht toch veel beter en niet lang na vertrek hoppen de eersten van de bus en kunnen we verplaatsen.

DSCF7826_resizeEr zijn 3 routes. Blauw, rood en groen. De blauwe gaat over Miami Beach, de rode Miami city en de groene is een soort culturele route. Tijdens de rit worden we gewaarschuwd voor de oude laaghangende verkeerslichten en dus niet te gaan staan. Maar ook veel bomen doen een poging de inzittenden te raken. Mocht je in slaap vallen, zak dan vooral wat onderuit.

DSCF7831_resizeWe stappen op het knooppunt over op de rode lijn. De route duurt ongeveer anderhalf uur en we besluiten de gehele rit gewoon uit te zitten en daarna te besluiten of we nog ergens van de bus willen. De rit biedt veel te zien en we krijgen dus een hele goede indruk van Miami, met o.a. Coconut Grove en Little Havana. Deels gaat de route ook over de snelweg waarbij je petjes, brillen en andere voorwerpen die weg kunnen waaien goed in de gaten moet houden. Terug bij het knooppunt besluiten we eerst hier wat de buurt te gaan verkennen, lunchen we in Bayside bij een hamburger restaurant waarna we weer op de blauwe lijn naar Miami Beach gaan. Deze route hadden we slechts deels gedaan. We gaan de route eerst afmaken en daarna stappen we bij stop 10 van de bus om South Beach verder verkennen. Daarbij lopen we onder andere over Ocean Drive, waar het erg druk is en veel mooie Art Deco panden te zien zijn.

P1050510_resizeTegen het einde van de middag gaan we een pizza eten bij de Pizzahut. Dit blijkt echter meer een afhaalpunt te zijn dan een restaurant. Buiten staan een paar stenen bankjes en daar strijken we dan maar neer met ons diner.
Ach, we hebben zoveel luxe diners gehad aan boord.

Ongeveer 10 voor half 8 gaan we naar ons hotel. Dat is ongeveer een uurtje lopen via de winkelstraat Lincoln Drive en daarna over de boardwalk. DSCF7833_resizeVanavond gaan we ons voorbereiden op de snelle, maar toch best lange reis naar huis. Het zit erop. Gelukkig hebben we thuis nog vrij tot 5 januari. Dit is de mooiste december maand uit ons leven.

One thought on “Miami per bus en te voet

  1. Ed en Willem schreef:

    Mannen, we hebben met jullie meegereisd. Een goede thuisvlucht gewenst, fijne kerst en tot in 2015.

Comments are closed.