Dag 2; dinsdag 16 oktober 2012

20121016_113916-1Parken en paleizen.

We starten de dag met een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Er is veel keuze dus we leggen een stevige basis voor de dag.

Rond 10 uur gaan we de straat op. We lopen via Trafalgar square naar St. James Park. De eekhoorntjes lopen overal vrolijk naar een wintervoorraad te zoeken en ook duiven zijn goed vertegenwoordigd. Zoveel zie je er niet in Amsterdam. Aan het einde van St. James Park, komen we bij Buckingham Palace. Daar lopen we vervolgens Green Park in en lopen wat dieper het park in.

Aan het einde komen we bij een druk verkeersplein waar we oversteken om Hyde Park in te kunnen. Grappig is dat er een speciaal verkeerslicht is voor ruiters. Het knopje om aan te geven dat je wilt oversteken zit voor hen op hoger niveau zodat ze er bij kunnnen terwijl ze op het paard zitten.

Door 20121016_125529-1Hyde Park komen we bij Kensington Palace. Hier hebben prinses Diana en prins Charles gewoond, maar eerder woonden hier koningin Victoria en prins Albert. Het paleis is te bezoeken en geeft deels een beeld van hoe er gewoond werd en deels is het ingericht met exposities. In één van de ruimtes staat een suppoost te vertellen hoe in die ruimte vroeger mensen ontvangen werden door de koning of koningin. Het ergste wat je kon doen was de ruimte verlaten als de koning er was. Dus als je echt moest….. was het minder erg om het te laten lopen dan ervoor weg te lopen.

20121016_154104-1Na ruim 5 kwartier gaan we door de tuin van het paleis naar de Orangerie voor een lunch. Worsten met mosterd-aardappelpuree en lente-uitjes. Voldoende brandstof om weer terug te lopen naar het centrum. Onderweg komen we langs het Prins Albert Monument met daartegenover de Royal Albert Hall, als ik mij niet vergis, een concertzaal.20121016_191617_resize

Vanavond onze eerste musical, Matilda, naar een boek van Roald Dahl. De show begint al om 19:00 dus we besluiten een Mac te doen. Alleen waar zijn die als je ze nodig hebt…. Net even verder lopen dan je gedacht had, maar we halen het allemaal op tijd en genieten van de musical.