Londen, Dag 1; maandag 15 oktober 2012

20121015_131832Heenreis

Vandaag vertrekken we voor 5 dagen, 4 nachten naar Londen. We hebben kaartjes voor 3 musicals besteld. Omdat de NS bij Schiphol aan het spoor werkt, moeten we op Sloterdijk overstappen, maar dat verloopt prima ondanks dat het op het perron van Sloterdijk erg druk is.

We zijn zoals gewoonlijk ruim op tijd op Schiphol en gaan de bagage afgeven. Dat moet je nu zelf doen door je tas of koffer in een hok te zetten, je boardingpas te scannen en het label dat de machine print, aan je koffer te bevestigen. Dan sluit er een hek en verdwijnt je bagage naar de band. Co had dit begin 2011 voor de vlucht naar Tokyo al meegemaakt, maar voor Jeroen was dit de eerste keer.

De vlucht loopt voorspoedig. Op Londen Heathrow moeten we door een geautomatiseerde paspoortcontrole. Dat gaat wat moeizaam. je scant je paspoort en vervolgens scant het systeem je gezicht, maar het neemt blijkbaar erg nauw hoe je staat. Maar het lukt en we kunnen naar de metro. We kopen de Engelse versie van de ov-chipkaart met voldoende saldo en stappen in de metro.

20121016_165630-1We stappen uit op Covent Garden waar je met de lift omhoog gaat of je moet zin hebben in een flinke trap. Roltrapppen zijn hier niet, zoals in de meeste stations wel het geval is. Ons Hotel ligt aan de Strand en heet toepasselijk Strand Palace hotel. Prima kamer aan de binnenkant van het pand. Dus geen verkeerslawaai maar wel bescheiden daglicht dat door het binnenplaatsje het raam bereikt.

We gaan een wandeling maken van de Strand, via Covent Garden, naar Leicester square. Daar treffen we een winkel aan met 4 etages geheel geweid aan de snoepjes M&M’s. We lopen daar even snel doorheen en vervolgen ons pad naar Picadilly Circus. Daar zaten we voorheen in het Regent Palace Hotel, dat al enige jaren niet meer bestaat. Het pand is verbouwd en herbergt nu winkels en bedrijven. De straten er langs zijn nu autovrij en het geheel maakt een enorm opgeknapte indruk. Toch missen we het hotel. Vooral Co heeft er vaak gezeten. Het was zeer betaalbaar en erg centraal gelegen. In de eerste jaren dat Co er kwam waren de kamers zonder toilet en douche, maar wel groot en als je wilde douchen, dan belde je roomservice en die brachten je met handdoeken en zeep naar een schone badkamer.

20121015_164100_resizeWe lopen nog door naar St James-park en daarna weer richting Picadilly Circus.

We gaan eten bij t.g.i. (thank god it’s) Fryday’s. Het smaakt ons heerlijk en met een omweggetje gaan we weer terug naar het hotel.