Dag op zee met MSC

Dinsdag 18 april 2023

Even terugspoelen. Gisteren iets vergeten te vertellen. Er zijn van die dingen dat je denkt: Dat meen je niet…..

Toen we gisteren terug kwamen van onze excursie in Palermo moesten we, zoals gewoonlijk door de security controle. In de terminal waren iets van 6 rijen en wij kwamen bij een van de middelste. Het ging vrij vlot totdat de rij naast ons langere tijd tot stilstand kwam. Een man moest zijn tas open maken en na enig doorzoeken kwam er een blauwe servet van het restaurant aan boord uit zijn tas met daarin bestek. Hilariteit bij de omstanders.

Na het diner van gisteravond gingen we al vrij snel naar de Sportsbar. Daar kwamen we barvrouw Mariflor weer tegen en zij adviseerde ons eens een andere cocktail te nemen. Zij bestelde die voor ons en eigenlijk weten we niet eens hoe ie heet, maar lekker was hij wel.

Als we wakker worden, is het zonnig en het belooft een mooie zeedag te worden. Hoewel we niet vroeg, maar ook niet laat zijn, valt de drukte in het buffetrestaurant best mee.

Na het ontbijt gaan we normaal op zeedagen een uurtje aan de wandel, maar we hebben daar op dit schip nog niet echt een goede plek voor gevonden en ook vanuit oogpunt van de knieën een dagje rust te gunnen, beperken we onze wandeling tot het nog eens systematisch verkennen van de dekken 5, 6, 7 en 8, maar dan in omgekeerde volgorde.

De Seashore is een groot schip, het grootste waarmee we gevaren hebben. Er kunnen 5632 gasten aan boord. Daarbij 1842 bemanningsleden. De lengte is 339 meter, breedte 41 meter en hoogte 76 meter. Door de grootte en het grote aantal passagiers is het contact met bemanningsleden lastiger, maar wij hebben onze plekjes gevonden en wat leuke contacten opgedaan.

Tevens zijn er drie voorstellingen in het theater per avond en ook drie zittingen in de standaard restaurants (waar je diner is inbegrepen). Voor ons Aurea-pakket hebben we een restaurant waar we wel vrije zitting hebben en kunnen we terecht wanneer wij willen. Vroeg dus.

De liften werken anders dan we gewend zijn. Je kiest niet voor omhoog of omlaag, maar je moet vooraf kiezen naar welke etage je wilt. Dan krijg je te horen welke lift je moet nemen en je kunt zien hoe lang het ongeveer duurt voordat hij komt. Eenmaal in de lift kun je niet meer kiezen welke etage, dus even een andere lift pakken kan betekenen dat je helemaal niet bij de gewenste etage uitkomt.

Onze ervaringen tot nu toe zijn best positief. Er zijn heel wat verschillen met Costa. Zo krijg je hier drankjes zoals cola in een blikje i.p.v. uitgeschonken in een glas (kun je dus mee nemen naar je hut), en hebben ze Coca Cola i.p.v. Pepsi.

Internet kun je in verschillende pakketten kopen. De goedkoopste versie is voor 1 apparaat en geschikt voor surfen, mail en downloaden. Dan kun je vervolgens voor meerdere apparaten gaan, maar ook voor een duurdere versie die geschikt is om te streamen, sneller dus.

Wij hebben een pakket voor 1 apparaat. Eén van onze telefoons is aangemeld en vervolgens kunnen we gewoon via de mobiele hotspot van die telefoon de andere telefoon, de tablets en de laptop van internet voorzien. Dus dat volstaat en is goedkoper dan bij Costa en je hebt geen datalimiet. Bij Costa (tot nu toe) kon je kiezen uit drie pakketten van verschillende hoeveelheden data en moest je dus wel op je gebruik letten.

Bij het ontbijt zijn er dingen die we missen. Zo mist Co vooral de Nutella. Maar daartegenover staat dat er veel keuze is en dat we makkelijk terecht kunnen wat drukte betreft terwijl het schip volgeboekt is. Vooral achterop in het buffetrestaurant is het het rustigste.

De Spa is redelijk uitgebreid maar was ook best druk. Het ontbreekt daarbij aan een plek om je spullen achter te laten. Je kunt een kluisje in de kleedkamer gebruiken maar die gaat op slot met je kamersleutel dus die moet je bij je houden, of eigenlijk ergens laten want mee de sauna of een bubbelbad in, is geen optie. Er is ook een buitengedeelte met een whirlpool voor ongeveer 6 personen. Het was vast extra druk omdat dit de enige zeedag is in het programma en het bij veel gasten ook inbegrepen is in de hut.

Gelukkig vinden de meeste mensen de hete droge sauna te warm (er was er ook eentje veel minder warm), dus we hadden geen probleem daarin te kunnen. We hebben drie rondjes gedaan afgewisseld met whirlpool buiten en even op een ligbed op het dek.

Daarna hebben we flinke dorst dus gaan we op dek 19 even flink cola inslaan. Eerste blikje ter plekke en een tweede mee naar ons eigen balkon waar we uit de zon en uit de wind nog heerlijk kunnen lezen.

Tevens hebben we vandaag weer een fles prosecco gekregen. Dit keer omdat we Diamond member zijn. Daarbij zitten een aantal macarons en twee tabletten extra pure chocolade. Bij het aan boord gaan kregen we zo’n fles vanwege het type hut en nu dus vanwege het lidmaatschap. Bij Costa hebben we ook 1 keer twee flessen gekregen, maar dan op dezelfde dag. Dat is daarna niet meer voorgekomen.

In de souvenirshop hebben we helaas geen model van het schip kunnen kopen. Er is wel een soort glasblok met het model erin in 3D gegraveerd. Misschien dat dan maar kopen. We hebben 100 euro vrij te besteden via onboard credit.

We gaan dus nog even snel shoppen voordat we in pak moeten voor het gala-diner. Al snel hebben we iets meer dan het onboard credit besteed en gaan we met de buit naar de kamer. Omkleden en naar het restaurant. In de informatiefolder die we elke dag krijgen staat uitgelegd wat wordt verstaan onder “elegant”. Zo wordt gesproken over een pak maar ook over je beste jeans. Voor ons reden om te besluiten om geen stropdas te doen.

Bij het diner maken we een foto met onze obers. Maar die komen pas later in ons verslag als we ook met de andere belangrijke medewerkers een foto hebben kunnen maken.

Morgen Ibiza.