Dag van de afvaart

Zaterdag 15 april 2023

Omdat we op tijd zijn gaan slapen, zijn we ook vroeg wakker. Als we uit het raam kijken zien we dat de MSC Seashore reeds in de haven ligt. We gaan ons toonbaar maken voor de buitenwereld en daarna gaan we eerst naar het dakterras van ons hotel. Vanaf daar hebben we een nog mooier zicht op het schip.

Tijd voor ontbijt. Het is druk vandaag tijdens het ontbijt. Wellicht ook gasten die we aan boord tegen kunnen komen.

Na het ontbijt gaan we nog een wandeling naar de Porto Antico maken van een klein uur om het schip van voren te fotograferen. Er zijn onderweg voorbereidingen gaande voor een halve marathon en er zijn al heel wat mensen op de been.

Na de wandeling pakken we alles in, checken uit en gaan naar de terminal. Wel veel vroeger dan de tijd die we in onze papieren hebben staan, maar we hebben een tip gekregen dat we eerder aan boord mogen vanwege de hut, het Aurea-pakket en vanwege ons Diamond Club lidmaatschap.

We lopen de terminal in en worden doorgestuurd naar een lange rij beneden. We sluiten achteraan aan en er zit al beweging in. Het is nu tegen 12:00 uur en ons eigenlijke tijdstip zou 13:00 uur zijn. Na enige tijd bereiken we iemand die de papieren nakijkt op de tijden. We geven aan dat we een Aurea-suite hebben en ook Diamond zijn. Ze kijkt nog een keer, omcirkelt het woord Aurea op de papieren en haalt ons uit de rij om direct naar het volgende punt door te lopen.

Bij het volgende punt worden de papieren nog een keer nagekeken en krijgen mensen een volgnummer wat bepaalt wanneer je verder mag vanuit de wachtruimte. Op dit moment krijgen mensen nummer 42 uitgereikt. Als wij onze papieren tonen, krijgen we nummer twee en mogen de wachtruimte overslaan en direct door naar de incheck-balies.

Ook daar is weer onderscheid. We mogen in de korte Priority lijn gaan staan. Al snel zijn we aan de beurt. Hier krijgen we onze kamersleutels. Bij Costa treffen we die altijd aan in de hut. Er worden nog foto’s van ons gemaakt en dan kunnen we door naar het schip. Co is best wel blij want stilstaan is lastiger dan lopen.

De cabins zijn nog niet beschikbaar dus gaan we eerst daar deck 16 waar we lunchen. Dit is het buffet-restaurant, genaamd Market Place. Nog niet alles is open dus de keuze is eerst wat tegenvallend, maar een paar minuten later is er veel meer keuze. Daarna gaan we de dekken bovenop een beetje verkennen en drinken wat bij een buitenbar waar we een aardige serveerster hebben, Mariflor, die ons vanavond graag weer ziet in de Sportsbar.

Dan krijgen we het sein dat de hutten beschikbaar zijn en gaan we daar kijken. Mooie kamer maar wat vreemd is, is dat er geen stopcontact bij het bed zit. Co gebruikt een CPAP en heeft daar stroom voor nodig. We krijgen het advies om bij de receptie een verlengsnoer te halen.

Terwijl cruisen het imago heeft dat vooral oudere mensen dat doen, is het toch vreemd dat met zoiets bij zo’n modern schip geen rekening is gehouden. Co is vast niet de enige. Overigens zijn er veel jonge mensen aan boord, dus dat je niet denkt………

Het schip is ingericht met het thema New-York. Wij hebben ons diner in het restaurant Manhattan. Zo heb je ook 5th Avenue en Central Park. We gaan alvast een paar dekken verkennen. We beginnen bij dek 8 en gaan daarna naar 7. Etage 6 slaan we even over want de trappen worden wat lastiger om te nemen voor Co. Dus even wat drinken bij de bar op etage 5 en daarna weer terug naar de kamer. We zijn niet naar de receptie voor een verlengsnoer geweest. Er stond een enorme rij.

Terug naar de hut want straks is de emergency drill. Dat gaat anders dan bij Costa. Je moet een video kijken en het nummer dat ze aan het einde tonen bellen ter bevestiging dat je het gezien hebt. Iets later volgt de oproep dat je je moet melden bij je musterstation. Zonder zwemvest, want die heb je niet in de hut. Het musterstation is de plek waar je bent ingedeeld voor het diner. Daar scannen ze jouw kaart en dan ben je klaar.

We gaan elk moment vertrekken. Dus we gaan weer naar de hut om dat vanaf ons balkon mee te kunnen maken. Daarna volgt het diner. Morgen meer. Over vanavond en morgen.

5 thoughts on “Dag van de afvaart

 1. Marijn Hoogmoed schreef:

  Gave kamer! Dat van t stopcontact en reddingsvest verbaast me…

 2. Aafje schreef:

  Nu ja dat was al weer een hele ervaring
  Nu maar gaan genieten van alle nieuwe
  Indrukken
  Op naar het diner van vanavond

 3. Nicole van der Kluft schreef:

  Ziet er allemaal weer gelikt uit. En natuurlijk ook weer heel leuk geschreven. Ik ga jullie weer volgen.
  Veel plezier en geniet ervan.
  Hoop dat het snel beter gaat met Co.

 4. Muhammed touray schreef:

  Nice moment co and jerone you guys are looking enjoying your vacation

 5. Anneke schreef:

  Wat vervelend allemaal weer mannen

Comments are closed.