De eerste zeedag, onderweg naar Sint Maarten.

Maandag 7 april 2025

Even terug naar gisteravond. We hebben snel nog voor het diner ons verslag weten te plaatsen en waren zelfs nog 4 minuten voor het restaurant open zou gaan, aangekomen bij de ingang. Maar we waren beslist niet de enige en zeker niet de eerste. Er waren al heel wat mensen aan tafel gezet.

Co ziet nog een tafeltje voor 2 personen bij het raam en de hostess geeft die inderdaad aan ons. Zo kunnen we even later nog het cruiseschip van Virgin langs zien varen. We zitten precies aan de goede kant.

Ons schip vertrekt een stuk later dan gepland en het diner gaat vrij snel, dus we zijn net gaan varen als we naar onze hut gaan. We moeten eerst naar het einde van Biscayne Bay varen om te kunnen draaien. Maken we dat toch nog mee vanaf ons balkon.

Onze koffers zijn nog niet aangekomen en in de gang staat een dame op haar telefoon te wijzen dat het schip zich verwijdert van haar koffer. Zij heeft er vast een tracker in gedaan. Als dat maar goed gaat.

We varen naar het stuk van de baai dat dicht bij ons hotel ligt om te keren. We hebben dat al een paar keer mooi kunnen bekijken vanuit onze hotelkamer en nu draaien we zelf 180 graden. Co kijkt nog even bij de deur van de hut en treft daar nu onze koffers aan.

Als we gedraaid zijn en uiteindelijk op open zee aankomen, gaan we naar beneden om aan de bar te hangen. Onze vorige cruise met MSC was met de MSC Seashore. Toen hebben we iedere avond in de sportsbar gezeten. Dus we gaan daar nu ook kijken. Het is er erg rustig, een enorm contrast met toen, maar ook –  zo horen we van de bartender – met gisteravond. Voor ons niet erg. Zo krijgen we snel onze drankjes en hebben we tijd om ook wat te praten met de bartenders.

Met de nodige drankjes achter de kiezen, zoeken we onze hut weer op. Onderweg kopen we nog snel een leuke beer uit de MSC shop. Snel legen we nog de koffers de kasten in en dan gaan we ons klaarmaken voor de nacht. We realiseren ons nu ook dat we iets gemist hebben. Bij vertrek dient er een fles prosecco met chocola als welkomstgeschenk in de hut te staan, maar we hebben niets gehad.

Na een goede nacht slapen staan we op en maken ons klaar voor het ontbijt in het buffetrestaurant. Het valt ons erg mee met de drukte en we kiezen eerst waar we gaan zitten, halen wat te drinken en daarna lopen we de buffetten langs. Er is veel keuze, erg veel zelfs. Dus na een goed ontbijt gaan we weer naar de hut.

Het is prachtig weer en we kunnen heerlijk op ons balkon zitten. We lezen de krant op onze telefoons, wat even wennen is want normaal hebben we daar de tablets voor mee. Dan gaan we ook nog ven wat rond lopen op het schip, nemen een drankje op dek 19 in het deel dat alleen voor Aurea-gasten beschikbaar is en op dek 16 gaan we eens kijken bij de specialiteitenrestaurants. We krijgen uitleg over de mogelijkheden, zoals het afnemen van een heel menu wat veel voordeliger is dan los gerechten bestellen. Ook is het mogelijk om een pakket te bestellen dat twee restaurants combineert. We denken er nog even over na.

Tja, en dan is het al weer lunchtijd. Dus omlaag naar dek 8 en weer kiezen uit vele mogelijkheden. Bij sommige buffetten staat er een rij, bij andere kun je direct pakken wat je wilt. De kapitein roept om 12 uur nog om met wat nautische informatie. We varen nu zo’n beetje langs Cat Island (onderdeel van de Bahama’s) en vanmiddag komen we langs de Turks- en Caicoseilanden. Het is 27 graden, met een kalme zee. Top, dus!

De middag brengen we door in de Thermal Area. Het lijkt vrij druk, maar in de hete sauna (er zijn er twee) is niemand. Na de sauna gaan we naar buiten. Daar is een klein bubbelbad en die blijkt leeg te zijn. Dus wij er meteen in. Na enige tijd krijgen we gezelschap van twee andere gasten en we raken daarmee in gesprek.

Zij zitten al langer op dit schip en hebben dus een rondje vanuit Miami gemaakt. Nu we naar Europa gaan, is blijkbaar de menukaart ingrijpend anders. We hadden daar al een aantal Amerikaanse gasten over horen klagen, maar zij waren juist heel blij met de aanpassingen. Tja, wij hebben geen vergelijking kunnen maken, maar het diner was ons goed bevallen.

Als we van de Wellness terug komen in de hut, staat de gemiste fles met chocola klaar. Co had hierover eerder vandaag met de receptie gebeld en aangegeven deze dan vandaag rond 16:00 uur in de cabine te willen hebben. Dus genieten we op ons balkon van de bubbels. Het is weer een heerlijke dag en we hebben in de app al gekeken naar het menu voor straks. Onze keuzes zijn gemaakt. We kijken ernaar uit.

Morgen wil ik nog iets meer vertellen over hoe het inschepen gegaan is. Het was voor ons geheel nieuw en werkte erg snel.

2 thoughts on “De eerste zeedag, onderweg naar Sint Maarten.

  1. Henk schreef:

    gelukkig toch nog de bubbels gehad. Is de sauna ook weer zo uitgebreid als de laatste keer=

  2. Sandra schreef:

    Fijn dat jullie het eten prima vinden.
    Je moet wel weten hoe het allemaal werkt heb ik het idee gelukkig zijn jullie doorgewinterde cruise gasten 😉

Comments are closed.