Eerste zeedag op Costa Toscana

Donderdag 30 november 2023

Terug naar gisteravond. We hebben weer een heerlijk diner en daarna gaan we door naar de Granducato bar. Die bevalt ons tot nu toe het beste en bovendien hebben we afgesproken met Michael, die via een Costa Facebook groep voorstelde om samen een drankje te doen. We verwachten hem tussen 21:00 en 21:30 uur.

We beginnen weer met onze favoriete cocktail, de BBC. Het is vrij rustig aan de bar en daardoor kunnen we weer even leuk bijpraten met de bartenders.

Als Michael arriveert hebben we een leuk gesprek en wisselen veel ervaringen uit op het gebied van cruisen. De tijd vliegt om en daarbij gaat vannacht de klok een uur vooruit. Dat gebeurt vrijwel altijd naar de zeedag toe, zodat er geen problemen ontstaan bij bijvoorbeeld excursies omdat mensen de verkeerde tijd hebben. Dus we maken het niet te laat. Even rekenen hoeveel slaapuren we kunnen halen en toch in het Bellavista restaurant kunnen ontbijten.

We hebben een goede nacht. De zee is kalm en we varen recht op de opkomende zon af. De lucht is vrijwel geheel blauw, dus het belooft een mooie dag te worden. We gaan ontbijten en daarna gaan we nog wat over het schip rondlopen om het wat beter te leren kennen. We bezoeken daarbij ook het Olivieto restaurant want daar moet Jay werken die we van de vorige cruise kennen. Met hulp van één van zijn collega’s vinden we hem en hebben we kort even een leuk gesprekje. Hij is aan het werk, dus lang kunnen we hem niet storen, maar het is een leuk weerzien.

Van hem horen we dat onze ober van de laatste cruise ook aan boord is en daarom gaan we ook even naar het restaurant waar hij zou zijn, het l’Argentario. Hij blijkt echter niet aanwezig dus we geven aan dat we later nog wel een keer een poging wagen.

We maken een tussenstop bij Café Vergnano 1882 om wat te drinken en daar besluiten we om voor de lunch niet naar het buffet te gaan, maar naar het restaurant waar we ook dineren. Het menu van de lunch van vandaag spreekt ons wel aan.

Daarna gaan we nog even op dek 8 buiten lopen. Naar achteren toe moet je dan een trap af en kom je achterop op dek 7 bij de buitenbar, The Infinity Bar. Die wordt net opgestart en hier is het erg rustig.

We kunnen niet helemaal rond lopen want het voorste deel van de rondgang is gesloten. Daar wordt geschilderd. Dan gaan we door naar dek 17 en maken daar nog een rondje. Dan gaan we naar de hut om de krant te lezen. De ochtend gaat al weer rap voorbij en de lunch nadert.

Na een goede lunch, met overheerlijke kip en risotto, gaan we naar de Solemio spa om te genieten van de thermal area. Er is een ruime sauna, een heerlijk stoombad (Hammam), een zout-kamer, een sneeuw-kamer en een ruimte met ruim bad/whirlpool. Hoewel we alleen nog de mogelijkheid missen om naar buiten te kunnen gaan tussen de saunabaden door, genieten we toch van de goede faciliteiten. Het is er overigens niet druk.

Nadat we voldaan de thermal area verlaten hebben, gaan we nog even in de openlucht van een bubbelbad genieten namelijk bij het Private 19. Er is niemand en we hebben de ruimte en dus ook de whirlpool enige tijd voor ons alleen. Pas later arriveren er nog wat andere gasten.

Het is heerlijk zonnig en dus ook oppassen om niet te verbranden. Beetje afwisselen van positie en niet te lang blijven zitten. Tijd om weer naar de hut te gaan. We moeten nog onze paspoorten inleveren, zodat deze vooraf gecontroleerd kunnen worden door beambten van bepaalde landen.

We besluiten de middag met zicht op een prachtige zonsondergang vanaf ons balkon. En dan gaan we al weer richting diner. Weer een dag voorbij. Morgen en overmorgen zijn we in Piraeus / Athene om daarna 7 dagen achter elkaar op zee te zijn, inclusief het Suezkanaal. Tijdens die dagen gaan we proberen een beeld te geven van het schip met ook foto’s uiteraard. Maar zover is het nog niet.

2 thoughts on “Eerste zeedag op Costa Toscana

  1. Henk schreef:

    Het weer is in ieder geval veel beter dan hier in het koude Hoorn.

  2. Sandra Nobels schreef:

    Zo leuk om te lezen dat jullie bekenden tegenkomen van de vorige cruises. En wat een prachtige zonsondergang

Comments are closed.