Vertrek en de eerste zeedag

Maandag 10 juli 2023

We zijn gisteren bij ons verslag gekomen tot vlak voor vertrek. We hebben ons verslag voor vertrek geplaatst omdat we dan nog even van snel internet gebruik konden maken via de gebruikelijke zendmasten.

Het is licht gaan regenen als we afvaren. We staan op de achterkant van het schip op ons balkon en zien hoe een sleepboot met een stevig touw aan de achterkant vast zit en zo bijstuurt bij het wegvaren. We nemen aan dat dit is omdat er een vrij stevige bocht gemaakt moet worden en de achterkant uiteraard niet tegen de kade aan mag komen.

Als we echt met de neus van het schip richting de uitgang naar zee liggen, wordt de sleepboot losgekoppeld en gaan we rustig de Noordzee op.

De klok loopt richting 18:00 uur en dat is onze dinertijd. We hebben een tafel op dek 4 in het restaurant achterop het schip. Dit is (misschien deels) gereserveerd voor Gold en Platinum members. We nemen plaats aan een 4 persoons tafel maar we krijgen er geen gasten bij. Op deze plek hebben we leuk zicht naar buiten en ook over het restaurant. Het is sinds corona geen vrije zitting meer.

Onze ober is nog nieuw in zijn functie en het wil niet lukken om de bestelling in te voeren. Het maakt hem enigszins zenuwachtig en dat wordt niet beter als een paar gasten wat ongeduldig worden. Uiteindelijk lukt het allemaal, maar we zien wel om 20:00 uur het licht in de eetzaal volop aangaan ten teken dat we er zo uit moeten om voor te bereiden voor de tweede zitting.

Na een bezoekje aan de hut gaan we naar de Grand Bar en nemen daar plaats aan de bar. Zo spreken we toch ook Kleent en maken we kennis met andere medewerkers achter de bar. Met de fles prosecco nog deels in ons lijf, maken we het niet laat en gaan op tijd naar bed. De klok alvast een uur terug gezet.

Het is mooi zonnig en overwegend blauw aan de lucht als we wakker worden. Het is nog vroeg, maar we hebben goed geslapen. Voor het ontbijt gaan we naar dek 9 naar het buffet restaurant. Het valt nog mee met de drukte en als het ontbijt er in zit, gaan we op dek 12 een uurtje rondjes lopen op de joggingbaan. Een rondje is 155 meter en we doen er 33.

Daarna even een tussenstop in de hut alvorens we in de Grand bar wat gaan drinken. Vervolgens een uurtje lezen op ons eigen balkon waar de zon ons flink verwarmt. En dan is het al weer lunchtijd. Wederom gaan we voor het buffet. Dat gaat vrij snel en zo zijn we begin van de middag in de Thermal area voor wat opwarmen en afkoelen. In de loop van de middag wordt het wel vrij druk daar en gaan we terug naar de hut voor lezen, drinken en relaxen.

In de hut treffen we twee Polar Survival Kits aan. Die bevatten spullen die nodig zijn in geval van een ramp in een zeer koud gebied. Laten we dus hopen dat we die niet nodig hebben. Ook ligt er enige informatie op bed, onder andere over internet. We gaan een gebied in met zeer beperkte satelliet dekking dus internet en tv zouden uit kunnen vallen. We gaan het zien. Een aantal jaren geleden zijn we naar IJsland geweest en hebben toen niet echt problemen ervaren. Maar Groenland is nieuw dus wellicht dat we daar zonder komen te zitten. Dus als er opeens geen verslagen meer verschijnen….. wees niet (meteen) ongerust.

Zo dadelijk netjes in het pak want het is Gala-avond. Nu al.

Overigens nog wat informatie:

Internet vooraf bestellen is daadwerkelijk goedkoper. Vooraf 14 euro per dag voor het meest uitgebreide pakket, aan boord kost het 17 euro per dag.

Morgen is de VIP cocktail party en weten we wie de kapitein is. Als we het vragen, krijgen we alleen zijn voornaam Andrea te horen. De achternaam is blijkbaar niet heel bekend. We nemen aan dat het niet Bocelli zal zijn.

Het diner vanavond loopt heel soepel. De ober verontschuldigt zich nogmaals dat het gisteren niet lekker liep, maar dat zit vandaag wel goed. Ook nemen we dit keer weer eens het “kaasplankje”. Dat staat niet op de kaart, maar is nog wel beschikbaar. Echter in plaats van drie verschillende soorten kaas kregen we nu een soort borrelplank met blokjes kaas van zelfde soort. Maar was toch lekker.

Voor het eten zat er al een duif op de railing van ons balkon. Die moet vanaf IJmuiden toch al meegelift zijn. De vraag is of hij nog ergens eten kan vinden. Na het diner zit hij er nog steeds. Het maakt een sneue indruk. Hopelijk vind hij ergens aan boord iets te eten. We zijn te ver van land om heen te vliegen.

2 thoughts on “Vertrek en de eerste zeedag

  1. Els de Galan schreef:

    Geen postduif dus, hoop dat hij nog niet het loodje gelegd heeft. Jullie hebben best een goed ingevulde dag aan boord. Ben benieuwd naar de VIP Cocktailparty morgen!

  2. Henk schreef:

    Het is weer even afzien natuurlijk alle buffetten maar dat komt vast goed. Geniet van de zeedagen en de faciliteiten aan boord.

Comments are closed.