Zeedag 1 van Nuuk naar Reykjavik

Zondag 23 juli 2023

We hebben het gisteravond niet heel laat gemaakt aan de bar. De klok hebben we netjes voor het slapen gaan een uurtje vooruit gezet. Als we vanmorgen wakker worden, hebben we daarom nog ruim de tijd om naar het ontbijt in het restaurant beneden te gaan.

Als Co de gordijnen open doet, komt er net een flinke ijsberg langs gedreven. Zo zijn we er meteen aan herinnerd dat we nog niet uit de noordelijke wateren zijn. Vandaag zullen verder zuidwaarts varen door de Labradorzee. Daar hadden we nog nooit van gehoord, maar deze zee ligt dus tussen Groenland en het oostelijke schiereiland van Canada wat Labrador heet.

Na het ontbijt gaan we op dek 11 wandelen. Het valt best mee buiten. OK, je hebt een winterjas nodig, maar er staat geen wind dus het voelt niet onaangenaam aan. Het is af en toe wel de vingers in de oren vanwege de misthoorn. De stopwatch geeft aan dat er steeds 2 minuten tussen zit. En op een gegeven moment kunnen we zelf goed inschatten wanneer we weer een toeter kunnen verwachten.

Als we een uurtje gewandeld hebben, gaan we naar de Atrium bar voor een cappuccino en een cola bij barvrouw Phoebe. Zij heeft altijd wel even tijd voor een gezellig praatje tussen alle werkzaamheden door. We spreken ook nog met een Nederlandse passagier, die we nog kennen van de cruise naar Noorwegen van vorig jaar. Zijn mobiele telefoon blijkt toch weer een uur terug te zijn gesprongen in de tijd, dus nu heeft hij helaas de workshop cocktails maken gemist. Tja, moderne techniek is niet altijd beter.

We gaan weer een beetje op tijd naar boven voor de lunch, want we hebben vanmiddag nog een afspraak in de Spa. De drankjes boven halen we altijd bij barvrouw Thais uit Brazilië. Ook met haar maken we weer even een babbeltje. Het zou zomaar kunnen dat we haar volgend jaar mei weer op dit schip gaan tegenkomen.

Om 13:00 uur hebben we de afspraak in de Spa voor een gezichtsbehandeling: knippen, scheren en renoveren. Eerst worden de haren netjes bijgeknipt en geschoren, dan volgt de scheerbeurt met enkelvoudig mes en vervolgens nog een gezichtsmassage met allemaal lekkere olies en crèmes. We zijn nu helemaal klaar voor de tweede gala avond van deze cruise!

One thought on “Zeedag 1 van Nuuk naar Reykjavik

  1. Henk schreef:

    Haartjes weer ok dus jullie zijn weer het heertje.

Comments are closed.