Zeedag 2 van Nuuk naar Reykjavik. Onze helden.

Maandag 24 juli 2023

Eén van de zeedagen van onze cruises benutten we ook even om een aantal mensen in het licht te zetten. Medewerkers die hard werken om onze cruise tot een succes te maken. Contracten van gemiddeld 8 maanden, werken zonder vrije dagen en beperkte mogelijkheden om van het schip te gaan, om iets van de wereld te kunnen zien.

Het idee dat het zo romantisch is en dat je veel van de wereld ziet, gaat helaas niet op. De arbeidsvoorwaarden passen niet binnen de Arbowet zoals wij in Nederland kennen. Het is daarom dat wij enorm respect hebben dat deze mensen iedere dag weer vrolijk zijn en je zo goed mogelijk van dienst willen zijn en daar vaak ook wat extra’s voor willen doen.

Zo houdt Co graag van Nutella bij het ontbijt. Dat is niet meer standaard aanwezig in het restaurant, maar wordt dan speciaal voor ons elke ochtend uit het Club restaurant gehaald. Ook aan de bar wordt er zo goed voor ons gezorgd. Het blijft bijzonder dat ze al na een paar dagen weten wat je precies wilt drinken en in welke volgorde. Super service!

Het is daarom dat wij gisteren weer foto’s hebben gemaakt van de medewerkers waarmee we het meeste contact hebben gehad. Daarmee zijn zij niet de enige helden van onze cruise, maar wel de meest directe.

Deze ochtend hebben we na het ontbijt een massage in de Solemio Spa. Een zogenaamde deep tissue massage. We worden gelijktijdig in dezelfde ruimte gemasseerd en het werkt heerlijk ontspannend.

Daarna gaan we lunchen om vervolgens weer terug te gaan voor wat genot in de Thermal Area van de Spa. Als we buiten voorop het schip op dek 12 staan af te koelen, zien we opeens een aantal ruggen boven het water uit komen en dat herhaalt zich meerdere malen. We staan hoog en de afstand is best groot, maar zo te zien zijn het dolfijnen. Ze komen steeds tegelijk weer omhoog en duiken weer onder. Geschat 8 stuks. Een mooi gezicht, maar helaas geen verrekijker of camera bij de hand. Het internet leert later dat het waarschijnlijk witflank dolfijnen zijn geweest, ofwel atlantic white-sided dolphins, die in deze wateren tussen Groenland en IJsland veel voorkomen.

We zijn vandaag ook uit de mist gevaren en de zon is weer eens te zien op zee. Met dit mooie weer gaan we nog wat op ons balkon genieten van de zee. In korte broek en T-shirt is het best te doen. Zeker als de zon doorkomt. Misschien zien we nog iets opduiken.

Dan weer even dit verhaaltje schrijven en plaatsen en wellicht straks nog eens een ijsje halen.