Zeedag onderweg naar Kirkwall Schotland

Woensdag 26 juli 2023

Gisteravond hebben we bij het diner genoten van een “Tomahawk grilled Steak”. Een stuk vlees van zo’n 900 gram voor twee personen. Daar moet je extra voor betalen, zo ongeveer 33 euro, maar dan heb je ook wel een lekker stuk vlees.

Vannacht gaat de klok weer een uur vooruit en komen we gelijk aan de tijd met het Verenigd Koninkrijk en dus nog maar een uur verschil met Nederland. We hebben IJsland nu ook achter ons gelaten en het voelt als een terugreis waarbij we nog wel twee stops maken. Morgen in Kirkwall op de Schotse Orkney eilanden en zaterdag zullen we nog Bremerhaven aan doen.

Vandaag doen we weer onze rondjes op het dek. Het waait stevig dus de ene kant op tegen de wind in en de andere kant afremmen om niet vooruit geblazen te worden. Maar het is lekker te doen en met al dat eten en drinken ook wel nodig. In ieder geval bereiken we zo al ruim 6000 stappen op de teller.

Na het rondjes lopen, gaan we gezellig bij Phoebee aan de bar wat drinken en lekker bijkletsen. Het is hier rustig dus we hebben de tijd. Maar de tijd gaat dan ook snel en de klok loopt richting 12:00 uur. We lopen nog even langs de foto-shop en kiezen een paar foto’s uit. Gedurende de reis word je regelmatig door fotografen van het schip gefotografeerd, zoals bij speciale diners.

We gaan voor de tweede keer deze reis lunchen bij de Teppanyaki. Er zijn dit keer drie bakplaten bezet met gasten en wij treffen dezelfde kok als onze vorige bezoek. Dit keer gaan we beiden voor de biefstuk, die vonden we de  vorige keer het lekkerste. Toen had Jeroen deze genomen en Co had voor kip gekozen zodat we dat samen konden delen.

Vanavond hebben we de laatste “lange avond”. Dat wil zeggen dat de klok niet vooruit gaat en dat we morgen niet vroeg op hoeven voor een excursie want we komen pas rond 13:00 uur aan in Kirkwall. Daar hebben we wel een excursie en mogelijk is er daarna niet genoeg tijd om ons verslag te maken. Dan doen we dat de dag erna, de laatste zeedag, onderweg naar Bremerhaven.

One thought on “Zeedag onderweg naar Kirkwall Schotland

  1. Henk schreef:

    Mooi stukje vlees jammer dat je moest delen Jeroen

Comments are closed.