Zeedag van Andalsnes naar Leknes

Maandag 11 juli 2022

Gisteravond na het diner zijn we al snel naar de bar door gegaan. Ons verhaal lag wel al klaar, maar om uit ruim 300 foto’s een keuze te maken voor ons verslag, dat hebben we maar even doorgeschoven. Daar gaat wel even tijd in zitten. Mooi voor een zeedag.

Als we deze ochtend het restaurant in komen, zien we dat de gasten allemaal aan de linker kant zitten, dus lopen we daar ook heen, maar Melvin, de ober die ons de meeste keren bij het ontbijt van dienst geweest is, dirigeert ons naar de rechter kant. Een half restaurant voor ons zelf.

We worden uitstekend geholpen. Melvin weet ondertussen wat we willen maar noemt het voor de zekerheid even op zodat we nog kunnen veranderen. Ook Kevin (chef van het restaurant) komt voor een gezellig gesprek langs. Co legt uit dat het mogelijk is dat we bij een vroege excursie niet daar maar bij het buffet ontbijten. Dit omdat ze al speciaal voor Co Nutella regelen.

Daarbij geeft Co met een knipoog aan dat ze boven ook donuts hebben. Kevin vraagt of we die willen, want dan gaat hij dat regelen, maar voor vanmorgen zijn de buikjes voldoende gevuld. Kevin belooft dat hij zorgt dat ze er morgen zijn waarop Co zegt dat we dan heel misschien niet komen. Daarin ziet Kevin dan de kans om ze zelf op te eten, zo zegt hij met een knipoog. Hoeveel willen we er en welke smaken?

Na het ontbijt gaan we buiten rondjes lopen. Het is helaas geen mooie dag wat het weer betreft. Het is miezerig en fris, maar goed genoeg om een klein uurtje te lopen. Dan direct weer door naar de bar voor koffie en cola.

Dan is het nu tijd om foto’s uit te zoeken voor ons verslag. De eerste selectie is nog veel te groot dus gaat de afval-race beginnen. Eerst foto’s die op elkaar lijken. Welke is de beste. Daarna welke het beste een beeld geven en zo komen we uiteindelijk op de selectie van wat je kunt zien in ons verslag over gisteren. Gemist???? Klik onder dit verslag op “previous post” en je kunt het alsnog lezen of alleen de foto’s bekijken. Of klik hier

Tijdens de lunch vraagt Co of we een massage zullen boeken. Er werd vanmorgen weer reclame voor gemaakt, dus wellicht is het niet druk. Als we klaar zijn met de lunch lopen we dus meteen even door naar de Solemio Spa en we kunnen boeken voor 16:00 uur. Dus dat doen we.

Daarna is de middag om te relaxen en de krant te lezen. Hoewel je dat voor het relaxen soms beter kunt laten. We gaan ook nog wat drinken voordat we naar de massages gaan. Dit doen we bij de Grand Bar.

We zijn ruim op tijd bij de Spa voor de massages en worden al snel verder geroepen. We beginnen dus gewoon wat eerder en helaas voor Jeroen eindigt het ook onbedoeld eerder. Zijn masseuse heeft de verkeerde tijd in haar hoofd en ontdekt pas als Jeroen al op mij zit te wachten dat ze dus tekort bezig geweest is. Dus Jeroen weer terug op de tafel. Toch jammer dat het zo gelopen is, maar per saldo zijn we langer gemasseerd dan de tijd die er voor stond.

Terug in de cabine maar even de ergste massageolie afdouchen en dan loopt de klok al weer snel door naar de tijd voor het diner. Vanavond hoofdgerecht beef filet, maar vooraf ook de uiensoep.

Tijdens het diner is er een omroepbericht dat het schema van de reis wordt gewijzigd. In verband met de weersverwachting zullen we niet twee dagen in Leknes verblijven (morgen en overmorgen), maar gaan we morgenavond verder naar Narvik en blijven we daar twee dagen. Wij vermoeden dat het te maken heeft met het feit dat in Leknes het schip niet kan aanleggen aan een steiger, maar passagiers moeten tenderen, dat is met bootjes tussen wal en schip reizen. Nu even afwachten wat dat betekent voor wat betreft de excursies. Uiteraard vervallen die van de tweede dag Leknes, maar komen er beschikbaar voor de eerste dag Narvik? En wat gaan we dan doen? Blijf ons volgen en kom er ook achter.

One thought on “Zeedag van Andalsnes naar Leknes

  1. Anneke schreef:

    Wat een mooie foto’s. Vooral de laatste van jullie samen vind ik erg mooi

Comments are closed.