Griekse verjaardag

Donderdag 31 mei 2018

Vandaag is Jeroen jarig. Dit is al de tweede verjaardag die hij op Samos doorbrengt. Drie jaar geleden waren we hier ook op 31 mei. Geen verkeerde plek om jarig te zijn!

Na de eerste felicitaties gaan we op ons gemakje ontbijten met de krant erbij, op de tablet. Vandaag is er naast Ginger nog een rode kat die wel trek heeft in wat kattenbrokjes.

Daarna gaan we nog een boekje lezen bij het zwembad. Een rustige start van de dag dus. Het is nog een beetje bewolkt vanmorgen, maar al wel aangenaam van temperatuur.

We besluiten om te gaan lunchen in Kokkari. Dat is ongeveer een half uurtje bergafwaarts wandelen. We eten een hamburger aan de kustweg bij de Odessey Bar, die we in het verleden vaker bezocht hebben. Het waait er altijd stevig op dit strand, maar daardoor is het qua temperatuur wel goed uit te houden hier.

We lopen nog wat verder door de straatjes van Kokkari en kijken alvast een beetje rond voor wat souvenirs. Daarna draaien we weer om richting het hotel.

Bergopwaarts is natuurlijk altijd wat zwaarder lopen en de buitenlucht is intussen weer wat verder opgewarmd. Hoog tijd voor een verfrissende duik! Als we na het zwemmen op de ligstoelen zitten, komt er een witte kat voorbij gelopen. Jeroen rammelt snel even met de kitbits en daar reageert hij fel op. De snoepjes vliegen erin en als het zakje terug in de tas gaat, wil hij dit er wel erg graag uit vissen. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Tegen half 7 gaan we ons omkleden op de kamer voor het diner. Vandaag gaan we weer bij Stathis eten. We begrijpen dat één van de obers die er drie jaar geleden nog was, nu elders werkt in een bar in Kokkari. We hadden hem daar ‘s middags al op het terras zien zitten telefoneren. Tijdens het eten wijzen de obers ons op een murene die hier vlakbij de kademuur zwemt. Dat is ongewoon dichtbij voor zo’n vis, maar ook niet zo gek, want hij hangt helaas al aan een vislijn…

Het eten smaakt prima. Co heeft de mixed grill en Jeroen de kip souvlaki. Ook hier hebben ze de lekkere lokale Samos rosé en bij het afrekenen krijgen we weer een ouzo van het huis. Het wemelt hier overigens van de Nederlanders. Ook Belgen en Scandinaviërs zijn goed vertegenwoordigd.

Zo, dat was weer een goed bestede eerste dag van Jeroen z’n 48e levensjaar.

One thought on “Griekse verjaardag

  1. Ava schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd, Jeroen! Nog vele jaren. Zeker een mooie plek voor een verjaardag, je hebt ook nog gezellige visite! Groeten en geniet van jullie verblijf!

Comments are closed.