Zaterdag 20 november 2010

DSCF1333_resizeToch maar weer dieren

We ontwaken in een zonnig en warm Melbourne. Bij ons vaste Sub-ontbijtje bespreken we de plannen voor vandaag. We hebben eigenlijk toch wel zin om de dierentuin te gaan bezoeken en dan vanavond naar het lunapark in St. Kilda. We lopen daarom eerst even langs het Visitor Centre om te vragen hoe het hier ook alweer werkt met de trams. We kunnen er meteen een dagkaartje voor het openbaar vervoer kopen en vragen ook alvast wat tips voor de route naar het vliegveld maandag.

We nemen tram 55 naar de Melbourne Zoo. We kunnen de beestjes toch niet missen, hè… De dierentuin is mooi ingericht met heel veel ruimte voor de dieren. Eén van de hoogtepunten is het jonge olifantje dat in september is geboren en zijn halfzusje. Ze spelen er vrolijk op los, onder toezicht van mama en tante. Ook de vier welpjes van de Sumatraanse tijgers zijn aardig aan het ravotten. Verder was de boomkangoeroe voor ons nieuw. Het is heerlijk weer en we genieten zo’n beetje tot sluitingstijd van de hele beestenboel. Daarna gaan we met de tram weer terug naar het hotel om ons even op te frissen.

‘s Avonds gaan we met tram 16 aan de andere kant de stad uit, naar de voorstad St. Kilda, een badplaatsje aan zee. Hier is een lunapark aan het strand, waar een houten achtbaan uit 1912 nog steeds in bedrijf is. Daar wilden we de vorige keer toen we in Melbourne waren ook al in, maar toen werd de achtbaan gesloten omdat het misschien zou kunnen gaan regenen (wat niet gebeurde). Vandaag is het zeker droog, dus nu moet het gaan lukken. We kopen een kaartje en gaan de rij in. Dat duurt nog best lang, want er kunnen maar 18 mensen tegelijk in en de rit duurt ongeveer 3,5 minuut. Na iets van drie kwartier wachten, mogen we er dan eindelijk in. Toevallig komt het zo uit dat we helemaal achterin kunnen zitten. Het zijn twee kleine treintjes achter elkaar en in het midden staat een medewerker de hele rit rechtop, om de rem te bedienen. Bij elke afdaling stuitert het treintje over de oude houten baan en we worden dus behoorlijk door elkaar geschud. Maar het was zeker de moeite van het wachten waard. Verder zijn er in het lunapark eigenlijk niet zo heel veel bijzondere attracties, dus na wat rondkijken gaan we weer terug naar Melbourne.

DSCF1386_resizeHet is lekker druk in de stad (zaterdagavond natuurlijk) en als we uitstappen op Federation Square zien we een menigte buiten dansen en meezingen bij een openluchtconcert. Ze hebben hier duidelijk zin de zomer en het blijft een raar idee om hier dan steeds meer kerstversiering in de stad tegen te komen.

Morgen onze laatste dag hier. Hopelijk nog één dagje met heerlijk zomers weer.