Dag 4, maandag 22 juni. Park en shoppen

DSCF5771

Deze ochtend verbazen we de serveerster weer door een Hungry Man breakfast weg te werken. We kunnen wel wat stevige kost gebruiken, want we gaan Stanley Park verkennen. Een groot park ten westen van het centrum. Het begint zo’n beetje bij ons hotel. Er is een pad dat helemaal buitenom langs de kust loopt en daar beginnen we mee zo rond een uur of 10. Na een tijdje slaan we af, bergopwaarts het park in, voor Hollow Tree. Een grote holle boom, die in renovatie blijkt te zijn. Er staat een oude foto bij van een auto die in de boom geparkeerd staat. We lopen verder door het bos naar Prospect Point, waar je uitzicht hebt over de Lions Gate Bridge, die naar North Vancouver leidt. Daar zien we opeens een wasbeertje rond lopen. We zullen er later nog een paar meer tegenkomen. We lopen nog een stukje de brug op voor wat uitzicht en zakken dan de heuvel af, terug naar het kustpad. Bij het miniatuur treintje stoppen we voor een kleine lunch en dan verder naar Beaver Lake, dat zo’n beetje helemaal vol is gegroeid met waterlelie. Weer wat verder komen we een verzameling totempalen tegen en het Nine-O-Clock gun, een kanon dat nog steeds elke dag om 9 uur ‘s avonds af gaat (nu electrisch), zodat de zeelui hun horloge gelijk konden zetten. Tot slot lopen we nog langs de Lost Lagoon, terug naar ons hotel, waar we zo’n 5 uur later weer aankomen.

Daarna gaan we de stad in om nog wat te gaan shoppen. We scoren twee leuke truien van de komende Olympische Winterspelen, de spijkerbroeken van Lee en Levi’s blijken hier supervoordelig (de Lee-broek is met 30% korting en omdat we toeristen zijn komt er nog een 15% korting bij; omgerekend kost de broek nog maar 20 euro)  en verder nog wat meer kleding. We houden ons een beetje in voor de kofferruimte. Op de terugweg stoppen we voor soep en pizza op Robson Street. Het blijkt een goede keus, maar de pizza is toch wat te groot voor onze maag. We rollen met tassen en al weer terug naar het hotel. Daar blijkt zich opeens een schitterende zonsondergang te ontwikkelen op het strand vlakbij. Dus we gaan daar nog even van genieten, samen met veel meer Vancouvers en toeristen.

En dan straks inpakken voor het vertrek naar Wells Gray Provincial Park bij Clearwater. Onze volgende stop op deze reis.

2 thoughts on “Dag 4, maandag 22 juni. Park en shoppen

  1. Ad en Carla schreef:

    Hoi Jeroen en Co,
    Leuk om de verhalen te lezen! We zijn in de afgelopen jaren al twee keer in Vancouver geweest, maar lezen bij jullie een combinatie van bekende én onbekende dingen. Dat draaiende restaurant klonk bijvoorbeeld als een aanrader voor een volgend bezoek. En verder klinkt in alles de prettige sfeer die je overal in Vancouver proeft. We zijn benieuwd naar jullie verdere avonturen. Enne …. straks komen jullie misschien een keer een échte beer tegen in plaats van zo’n klein wasbeertje! Enjoy!

  2. Wilbert schreef:

    Heerlijk shoppen met die prijzen!

Comments are closed.