Dag 7, donderdag 24 juni. Uurtje kwijt

DSCF5896

We worden uitgerust wakker en hebben geen mug gehoord. Helaas blijkt Jeroen wel op verschillende plekken gestoken… We pakken de koffers in en ontbijten met nog 4 andere gasten. De Blue Grouse Country Inn heeft 4 kamers en het ontbijt vindt plaats in een mooie ruimte waar 2 tafels voor elk 4 personen staan. We raken in gesprek met 2 Engelse gasten en wisselen wat vakantie-ervaringen uit. Niet alleen met betrekking tot Canada maar ook elders. Het is gezellig en de tijd vliegt om.

We hebben ongeveer 350 kilometer te gaan en daarbij gaan we de tijdzone over, waardoor we dus een uur minder hebben vandaag. Hoog tijd om te gaan dus! We pakken de koffers en stappen in de auto.

Onderweg naar Jasper over de Yellowhead Highway zien we weer veel bergen en mooie plekjes die zich niet altijd op foto vast laten leggen. Voor je de camera hebt, ben je er voorbij of komen er bomen voorlangs. Maar genieten doen we en af en toe stoppen we voor uitzicht.

We stoppen bij een heel klein plaatsje, Valemount, waar we bij een tankstation een kleine lunch nemen en even langs de bank gaan om geld te pinnen. We zullen bij Jasper een National Park in gaan en daarvoor moeten we een pas kopen. Jeroen heeft berekend dat een jaarkaart het beste is gezien we meer parken in gaan en meerdere dagen erin verblijven. Dat kost 136 dollar voor 2 personen. We weten niet zeker of we dat kunnen betalen met creditcard dus zorgen we ervoor voldoende contant op zak te hebben.

Weer een stuk verder stoppen we bij de Terry Fox Mountain lookout. Deze berg is vernoemd naar Terry Fox, wiens rechterbeen moest worden geamputeerd vanwege kanker. Hij besloot geld in te zamelen door te gaan hardlopen door Canada van kust tot kust: de Marathon of Hope. Dat is meer dan 8.000 km en dus met één kunstbeen. Toen hij over de helft was, overleed hij alsnog aan longkanker op 22-jarige leeftijd. Een indrukwekkend verhaal.

Als we in de buurt van Mount Robson komen zien we opeens een white tailed deer in de berm grazen. Blijkbaar niet erg bang voor het verkeer. Uiteraard te laat om de camera te pakken maar een stuk verderop is een parkeerplaats (met uitzicht op Mount Robson) en vanaf daar kunnen we met de verrekijker nog even naar het hertje kijken. Die besluit in alle rust de weg over te steken en aan de andere kant te gaan grazen. Gelukkig is het niet erg druk met het verkeer, dus het loopt goed af. Hoewel met de verrekijker te zien, is ze voor de camera te ver weg.

We genieten nog even van Mount Robson en rijden verder. Bij wegwerkzaamheden worden we tegengehouden. We moeten 15 minuten wachten en daarna kunnen we verder. Rond half 6 hebben we ons logeeradres gevonden: de Jasper Park Lodge. We checken in en kijken wat er aan restaurants op het terrein zelf is. Dit resort heeft meerdere gebouwtjes met elk een aantal kamers. We zitten in een heel mooi gebied tussen twee meren en bergen rondom.

We dineren in het hoofdgebouw in 1 van de 5 restaurants en daarna halen we wat cola voor in onze koelkast. We maken nog even een rondje op het terrein en daarna steken we de haard aan in onze suite. Niet dat het zo koud is, maar we vinden het gewoon leuk en het is ook niet zo warm dat het te heet wordt. Alles ligt klaar, dus stoken maar. En nu nog gauw even in het bubbelbad! Wat een luxe. Mag ook wel een keertje. Toch?